Puppy Linux vs Antix Linux

32 Bit 3GB RAM ve Radeon'un 1GB'lik çok eski bir ekran kartı olan 15 yıllık PC için sizce puppy Linux mu yoksa antix Linux mu?

O kadar düşmeye gerek yok. Bu tür dağıtımlar pek kullanışlı olmuyor. Ayrıca her şey boştaki RAM kullanımına bağlı değil. Debian Xfce güzel iş görür. İçinde Firefox ve birçok uygulama yüklü geliyor. İsterseniz kendiniz de yükleyebiliyorsunuz. Buyrun bu da linki.

Siz ikisi arasından bir seçim yapmak isterseniz de Antix derim. Puppy baya kötü bir dağıtım. Kullanışsız ve yeni kullanıcılara pek kolaylık sağlamıyor.
 
Tiny Core dağıtımının da gideri var bence. Gördüğüm en hafif dağıtım, fakat her şeyden mahrum kalabilirsiniz. Eski sistemler için muazzam. İkisi arasından AntiX'i seçerim.
 

Lubuntu hafif bir dağıtım değil benim gözümde. Boşta 600'e kadar çıkan RAM kullanımı, sürekli çökmeler, Qt ortamına geçis sonrası stabilizasyon sorunları vs. bin tane sayarım. Onun yerine Xfce bile daha hafif kalıyor.
Tiny Core dağıtımının da gideri var bence.

Tiny Core'a kadar neden düştünüz anlamadım? Konu sahibinde 3GB RAM var ve siz Tiny Core önermişsiniz. Kullandınız mı bilmiyorum ama güzel ve kullanışlı değil.
 
Bbu bilgisayarda şu an Xubuntu var geçen senelerde yüklemiştim ama şu an takılmalar ve donmalar başladı internette gezinirken bile YouTube'da videolar falan kasıyor.
 
32 Bit 3GB RAM ve Radeon'un 1GB'lik çok eski bir ekran kartı olan 15 yıllık PC için sizce puppy Linux mu yoksa antix Linux mu?
İkisinin arasından AntiX'i tercih ederim ama bu tarz dağıtımlara yönelmek yerine Debian XFCE gibi daha kullanışlı dağıtımları tercih etmek daha mantıklı olur bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı