Puro nasıl içilir, içerken nelere dikkat edilmelidir?

Puronun nasıl içileceğine başlamadan kendinize iki soru sormalısınız. birincisi "benim bu puroyu içecek zamanım var mı?" ikincisi "acaba burada rahat mıyım? Rahat olacak mıyım?". Bu iki sorunun cevabı evetse puroyu nasıl içmemiz gerektiğine başlayalım.

Öncelikle yapılması gereken puronun kokusunu ve aromasını tatmak bunun için puroyu iki dudağımız arasına alıp elimizle puroyu ağzımızın içinde çeviriyoruz. Bunu yapma sebebimiz hem puroyu nemlendirip daha hafif bir içim sağlamak hem de puronun tatlarını ve aromasını tatmak. Bu işlem puronun cinsine, kalınlığına, uzunluğuna ve markasına göre değişiklik gösterebilir ama ortalama bir süre söylemek gerekirse 15 dakika yeterli olacaktır. Puromuzu nemlendirdik tatlarını, aromasını aldık şimdi sıra yakma işleminde yakmaya başlamadan önce puroyu nasıl yakmamız gerektiğinden bahsedelim.

Puroyu odun parçası veya çıra ile yakmamız lazım eğer çakmak veya ızgaralı çakmak ile yakarsak puroyu rezil etmiş oluruz ve hem paramız hem de puromuz boşa gider çünkü çakmakların içerisinde bulunan gaz tütünü çok fazla yakacaktır ve bu da puroyu içerken ağzımızın içine gaz ve acı tadının gelmesine sebebiyet verecektir. Puroyu nasıl yakmamız gerektiğine gelirsek puroyu direkt ateşe bandırmamanız lazım. İlk olarak puroyu ateşten çok az uzak tutarak ısıtmamız lazım yaklaşık olarak 3 ila 5 saniye yeterli olacaktır ardından puroyu dudaklarımızın arasına alıp ateşi de puroya yaklaştırıp aynı sigara yakar gibi yakmamız lazım buradaki önemli nokta puroyu ağzımıza aldıktan sonra puroyu aynı nemlendirirken yaptığımız gibi çevirmemiz bunun sebebi ise puronun her tarafını eşit şekilde yakmak.

Artık puromuzu yaktığımıza göre nasıl içileceğini anlatalım. Puroyu içerken dikkat etmemiz gereken 8 madde var. Birincisi puro asla içe çekilmez puro sigaraya göre daha ağırdır ve içerisinde bulunan nikotin sigaraya göre kat ve kat fazladır bu hem sizi çarpar hem de öksürmenize sebep olur kanser risklerinden bahsetmiyorum bile. İkinci olarak puro öyle 10 saniyede bir ağıza götürülmez eğer 30 saniyede 1'den fazla kere puroyu ağzınıza çekerseniz bu puronun çok hızlı yanmasına ve tütünün fazla ısınmasına sebep olacaktır. Tütün fazla ısınırsa puro acı olacaktır bu da hiç keyifli olmaz aksine zehir içersiniz. Üçüncüsü puro sigara tutar gibi tutulmaz eğer puro kültürünün bilindiği bir yerdeyseniz kendinizi rezil edersiniz. Puronun iki türlü tutuşu vardır birincisi orta parmak ile işaret parmağı arasına sıkıştırılıp baş parmağınız ile desteleyerek tutma şeklidir. Dördüncüsü ise hepimizin mafya filmlerinde gördüğümüz tutuştur o şekilde tutmak için puronun altına baş parmağınızı yerleştirin ve geri kalan bütün parmaklarınızı puronun üst tarafına koyun. Beşinci puronun toplam 3 kısmı vardır bunlar giriş, orta ve sondur. Giriş kısmında puro çok ağır olmaz bütün tatları en güzel şekliyle hissedersiniz. Orta kısımda puronun tütünü ısınmış olacağından aromalar ve tatlar daha baskın gelecektir. Son kısımda artık epey bir ısınmış olan tütünün bütün aromaları en ağır şekilde ağzınıza gelir.

Bunları anlatmamın sebebi ise puro seçimi için. Sakın ilk puronuzda kalın ve uzun purolar seçmeyin çünkü puronun tatlarının baskınlığını bilmediğiniz için çok ağır gelebilir ve daha giriş kısmı bitmeden puronuzu söndürebilirsiniz bu da paranızın boşa gitmesi demektir. Altıncı olarak puroyu içinize çekerken çok uzun ve çok güçlü şekilde çekmeyin bu da puronuzun hızlı yanmasına ve acılaşmasına sebep olacaktır. Yedinci olarak puronun külünü küllüğe vurarak düşürmeye çalışmayın bu puronuzu kırabilir ve yapılmaması gerekir. Puronun külünü küllüğün dibine hafifçe sürterek düşürmeniz lazım. Sekizinci ve son madde puroyu içtiniz ve artık sonuna geldiniz veya artık acılaştığı için bırakmak istiyorsunuz puroyu sakın sigara gibi küllüğe bastırmayın bu puronuzun daha fazla yanmasına ve ortalığı duman altı olmasına sebebiyet verecektir puroyu kendi haline bırakırsanız kendi kendine sönecektir.

Son düzenleme:
Puronun nasıl içileceğine başlamadan kendinize iki soru sormalısınız. birincisi "benim bu puroyu içecek zamanım var mı?" ikincisi "acaba burada rahat mıyım? Rahat olacak mıyım?". Bu iki sorunun cevabı evetse puroyu nasıl içmemiz gerektiğine başlayalım.

Öncelikle yapılması gereken puronun kokusunu ve aromasını tatmak bunun için puroyu iki dudağımız arasına alıp elimizle puroyu ağzımızın içinde çeviriyoruz. Bunu yapma sebebimiz hem puroyu nemlendirip daha hafif bir içim sağlamak hem de puronun tatlarını ve aromasını tatmak. Bu işlem puronun cinsine, kalınlığına, uzunluğuna ve markasına göre değişiklik gösterebilir ama ortalama bir süre söylemek gerekirse 15 dakika yeterli olacaktır. Puromuzu nemlendirdik tatlarını, aromasını aldık şimdi sıra yakma işleminde yakmaya başlamadan önce puroyu nasıl yakmamız gerektiğinden bahsedelim.

Puroyu odun parçası veya çıra ile yakmamız lazım eğer çakmak veya ızgaralı çakmak ile yakarsak puroyu rezil etmiş oluruz ve hem paramız hem de puromuz boşa gider çünkü çakmakların içerisinde bulunan gaz tütünü çok fazla yakacaktır ve bu da puroyu içerken ağzımızın içine gaz ve acı tadının gelmesine sebebiyet verecektir. Puroyu nasıl yakmamız gerektiğine gelirsek puroyu direkt ateşe bandırmamanız lazım. İlk olarak puroyu ateşten çok az uzak tutarak ısıtmamız lazım yaklaşık olarak 3 ila 5 saniye yeterli olacaktır ardından puroyu dudaklarımızın arasına alıp ateşi de puroya yaklaştırıp aynı sigara yakar gibi yakmamız lazım buradaki önemli nokta puroyu ağzımıza aldıktan sonra puroyu aynı nemlendirirken yaptığımız gibi çevirmemiz bunun sebebi ise puronun her tarafını eşit şekilde yakmak.

Artık puromuzu yaktığımıza göre nasıl içileceğini anlatalım. Puroyu içerken dikkat etmemiz gereken 8 madde var. birincisi puro asla içe çekilmez puro sigaraya göre daha ağırdır ve içerisinde bulunan nikotin sigaraya göre kat ve kat fazladır bu hem sizi çarpar hem de öksürmenize sebep olur kanser risklerinden bahsetmiyorum bile. ikinci olarak puro öyle 10 saniyede bir ağıza götürülmez eğer 30 saniyede 1'den fazla kere puroyu ağzınıza çekerseniz bu puronun çok hızlı yanmasına ve tütünün fazla ısınmasına sebep olacaktır. Tütün fazla ısınırsa puro acı olacaktır bu da hiç keyifli olmaz aksine zehir içersiniz. üçüncüsü puro sigara tutar gibi tutulmaz eğer puro kültürünün bilindiği bir yerdeyseniz kendinizi rezil edersiniz. Puronun iki türlü tutuşu vardır birincisi orta parmak ile işaret parmağı arasına sıkıştırılıp baş parmağınız ile desteleyerek tutma şeklidir. dördüncüsü ise hepimizin mafya filmlerinde gördüğümüz tutuştur o şekilde tutmak için puronun altına baş parmağınızı yerleştirin ve geri kalan bütün parmaklarınızı puronun üst tarafına koyun. beşinci puronun toplam 3 kısmı vardır bunlar giriş, orta ve sondur. Giriş kısmında puro çok ağır olmaz bütün tatları en güzel şekliyle hissedersiniz. Orta kısımda puronun tütünü ısınmış olacağından aromalar ve tatlar daha baskın gelecektir. Son kısımda artık epey bir ısınmış olan tütünün bütün aromaları en ağır şekilde ağzınıza gelir.

Bunları anlatmamın sebebi ise puro seçimi için. Sakın ilk puronuzda kalın ve uzun purolar seçmeyin çünkü puronun tatlarının baskınlığını bilmediğiniz için çok ağır gelebilir ve daha giriş kısmı bitmeden puronuzu söndürebilirsiniz bu da paranızın boşa gitmesi demektir. altıncı olarak puroyu içinize çekerken çok uzun ve çok güçlü şekilde çekmeyin bu da puronuzun hızlı yanmasına ve acılaşmasına sebep olacaktır. yedinci olarak puronun külünü küllüğe vurarak düşürmeye çalışmayın bu puronuzu kırabilir ve yapılmaması gerekir. Puronun külünü küllüğün dibine hafifçe sürterek düşürmeniz lazım. sekizinci ve son madde puroyu içtiniz ve artık sonuna geldiniz veya artık acılaştığı için bırakmak istiyorsunuz puroyu sakın sigara gibi küllüğe bastırmayın bu puronuzun daha fazla yanmasına ve ortalığı duman altı olmasına sebebiyet verecektir puroyu kendi haline bırakırsanız kendi kendine sönecektir.

Aman kasmayın bu kadar, bende ayda 1 kez alıyorum ama bu kadar işin şovuna girmeye gerek yok.

Aman kasmayın bu kadar, bende ayda 1 kez alıyorum ama bu kadar işin şovuna girmeye gerek yok.

Hocam bu şov değil kültürdür. Bunlar puro içerken bilinilmesi ve uyulması gereken kurallardır. "ben uymuyorum kardeşim sana ne" diyecek olursanız sizin kararınız ben size tarifi veriyorum uyup uymamak sizin elinizde.

Hocam bu şov değil kültürdür. Bunlar puro içerken bilinilmesi ve uyulması gereken kurallardır. "ben uymuyorum kardeşim sana ne" diyecek olursanız sizin kararınız ben size tarifi veriyorum uyup uymamak sizin elinizde.

Hayır hocam, rehber için ellerinize sağlık.
Gerçekten içilmesi böyle bir şeydir ama ben sadece tadını özlediğim zaman aldığım içtiğim için bu kadar fazla detaya takımadığımı belirttim. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı