Python:
liste = ["1","2","3","4","5","6"]
file = open("liste.py","a",encoding="utf-8")
Veya random.randint ile rastgele sayılar dönsün. Bu sayıları farklı bir dosyaya liste olarak yazdırmak istersek nasıl yazdırırız?
liste = ["1","2","3","4","5","6"]
file = open("liste.py","a",encoding="utf-8")
Örnek kod atayım, yorum satırlarıyla açıklarım.JSON'u az çok biliyorum fakat proje dosyasından diğer dosyaya nasıl aktarabilirim?
import json
liste1 = ["a", "b", "c"]
# Dosyaya yazdırma
with open("deneme.json", "w", encoding="UTF-8") as dosya:
json.dump(liste1, dosya)
# Dosyadan okuma
with open("deneme.json", "r", encoding="UTF-8") as dosya:
liste2 = json.load(dosya)
print(", ".join(liste2))
JSON kullanabilirsin. Araştırabilirsen araştır yoksa ben örnek atabilirim buraya.Listeyi olduğu gibi veri tipi değişmeden nasıl dosya içerisine yazdırırız?
listem = [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]
with open("test.txt", "w") as file:
file.write(f"listem = {listem}")
JSON'u az çok biliyorum fakat proje dosyasından diğer dosyaya nasıl aktarabilirim?JSON kullanabilirsin. Araştırabilirsen araştır yoksa ben örnek atabilirim buraya.
Örnek kod atayım, yorum satırlarıyla açıklarım.JSON'u az çok biliyorum fakat proje dosyasından diğer dosyaya nasıl aktarabilirim?
import json
liste1 = ["a", "b", "c"]
# Dosyaya yazdırma
with open("deneme.json", "w", encoding="UTF-8") as dosya:
json.dump(liste1, dosya)
# Dosyadan okuma
with open("deneme.json", "r", encoding="UTF-8") as dosya:
liste2 = json.load(dosya)
print(", ".join(liste2))
Çok teşekkürler sonunda anladım ve sorunu çözebildim.Örnek kod atayım, yorum satırlarıyla açıklarım.
Python:import json liste1 = ["a", "b", "c"] # Dosyaya yazdırma with open("deneme.json", "w", encoding="UTF-8") as dosya: json.dump(liste1, dosya) # Dosyadan okuma with open("deneme.json", "r", encoding="UTF-8") as dosya: liste2 = json.load(dosya) print(", ".join(liste2))
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.