Python için Raspberry Pi tavsiyesi

Hafıza kartının çok dayanamamasından. Raspimi aktif kullandığım zaman haftalık kart değiştiriyordum.
Haftalık... 😀

3 yıldır Pi 3 ve 2 aydır da Raspberry Pi 4 kullanıyorum.

İkisinde de uygun fiyatlı Samsung 32 GB SD kart var.

İkisine de aldıklarımda taktım ve hiç değiştirmedim.

Üstelik Pi4 aldığım günden beri çalışıyor. İçinde MQTT ve Docker var...

Başlangıç kiti için gerekenler:
  • Raspberry Pi
  • microSD card
  • Power Supply (Resmi olanlarını kullanmanızı öneririm. Hangi modeli alacaksanız ona göre olanı seçmelisiniz).
  • Raspberry Pi Case (İsteğe bağlı, daha çok fanlı kasaları öneriyorum). Aynı şekilde bu da modellere göre farklılık gösteriyor. Hangi modeli alacaksanız ona göre olanı seçmelisiniz.
  • TV veya monitöre bağlamak için HDMI kablosu. Modeller arasında farklılık gösteriyor. Hangi modeli alacaksanız ona göre olan kabloyu seçmelisiniz.
  • Keyboard & Mouse (USB girişli).
Laptop kullanmıyorsanız veya kart okuyucunuz yoksa microSD kartınıza OS yüklemek için microSD harici kart okuyucu da satın almalısınız. OS yüklemek için balenaEtcher kullanabilirsiniz. SD card'ı formatlamak isterseniz SD Card Formatter kullanabilirsiniz.

Haftalık... 😀

3 yıldır Pi 3 ve 2 aydır da Raspberry Pi 4 kullanıyorum.

İkisinde de uygun fiyatlı Samsung 32 GB SD kart var.

İkisine de aldıklarımda taktım ve hiç değiştirmedim.

Üstelik Pi4 aldığım günden beri çalışıyor. İçinde MQTT ve Docker var...
ben sürekli değiştiriyordum bozuluyordu.

Peki monitör olarak tabletlerim var 7" ve 10". 10" i monitör olarak kullanmayı düşündüm fakat olur mu?
Biraz da taşınabilir birşey yapmak istiyorum ne yapabilirim?

Peki monitör olarak tabletlerim var 7" ve 10". 10" i monitör olarak kullanmayı düşündüm fakat olur mu?
Biraz da taşınabilir birşey yapmak istiyorum ne yapabilirim?
Eğer GUI kurmaz, Lite Raspian kurarsan Putty kullanabilirsin.

Putty i araştır biraz. :)

Eğer halihazırda Linux kullanıyorsan, Raspberry Pi'ye GUI'lı işletim sistemi yüklemene gerek yok. :) Hoş, yüklesen de kasmaz ama gerek yok. :)

Lite versiyonlu Raspian OS'u kurabilirsin, komut satırıyla çalışan.

Şu iki ürün işinizi çok çok görür.

Ayrıca Arduino'ya da bak. Raspberry ile güzel projeler çıkıyor. :)

Raspbian OS'ta algoritma geliştirilebiliyor mu o komut penceresinde? Yoksa illa Ubuntu vs mi gerekli projeler için?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı