Python için Raspberry Pi tavsiyesi

@Sara.a algoritma derken neyi kastettiniz acaba?
Bir projem var da uçuş yazılımı denebilir örneğin İHA'ya ya da bir hava aracına gerekli görevleri (uçuş, motorun hızının kontrolü, çeşitli irtifalarda askıda kalma gibi) gerçekleştirmesini sağlamak için oluşturulacak bir kod dizini. Bunun için Raspberry Pi ve Python kullanacağım ancak hangi ortamda ve nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hiçbir şey bilmeden uçuş yazılımı yapamazsınız. Bunun için ben de dahil kimse size yardım edemez. Raspberry Pi bir mini bilgisayardır ve Linux tabanlı işletim sistemleri ile çalışır. Bunun üzerine sadece Python kullanarak bir uçuş yazılımı oluşturamazsınız.

Elinizde bir Pixhawk benzeri kart varsa, DroneKit kullanarak Python ile Pixhawk'ı kontrol edebilirsiniz, hepsi bu.

Hiçbir şey bilmeden uçuş yazılımı yapamazsınız. Bunun için ben de dahil kimse size yardım edemez. Raspberry Pi bir mini bilgisayardır ve Linux tabanlı işletim sistemleri ile çalışır. Bunun üzerine sadece Python kullanarak bir uçuş yazılımı oluşturamazsınız.

Elinizde bir Pixhawk benzeri kart varsa, DroneKit kullanarak Python ile Pixhawk'ı kontrol edebilirsiniz, hepsi bu.

Dediğinizde haklı olabilirsiniz ancak ben İHA diyerek örnek verdim. Bu çok kompleks bir sistem değil. Yalnızca motora aç kapa komutlarını vermesi motoru belirli döngülere sokması gerekli. Bu kadar donanımsal bir yoğunluğun gerekli olduğunu düşünmüyorum bunun için.

Evet tam olarak dediğiniz gibi bunun için de ESC Fırçasız Motor kullanmayı düşünüyorum zaten. Python scriptini hangi ortamda geliştirebilirim biliyor musunuz acaba?
Yani GPIO pinlerini kullanarak bunu yapabilirsiniz. ESC'ler PWM sinyalleri ile çalışır. Bir Python scripti ile bu sinyalleri kontrol ederek, motoru istediğiniz hızda ve zamanda çalıştırabilirsiniz.

İHA ise bambaşka bir şey.
Yani gömülü yazılımını hangi ortamda oluşturabilirim diye soracaktım aslında.

Raspberyy Pi'ye Raspian ya da Ubuntu kurabilirsin. İşletim sistemidir bunlar.

Sonra bu işletim sistemlerinde Python scriptini yazıp çalıştıracaksın, hepsi bu.

Ancak bu, gömülü yazılım olmaz. Hani projede spesifik olarak gömülü yazılım isteri varsa, buraya dikkat etmek gerekir.

Raspberyy Pi'ye Raspian ya da Ubuntu kurabilirsin. İşletim sistemidir bunlar.

Sonra bu işletim sistemlerinde Python scriptini yazıp çalıştıracaksın, hepsi bu.

Ancak bu, gömülü yazılım olmaz. Hani projede spesifik olarak gömülü yazılım isteri varsa, buraya dikkat etmek gerekir.
Anladım aynen ben Raspbian komut sistemini kullanıyordum bunun için zaten. Ancak geliştirdiğim uçuş yazılımı kod dizinlerini nasıl SD Karta kaydedebilirim uçuş anı için?

Ve aynı zamanda o GPIO pinlerine bağladığım sensörlerden aldığım verileri de hem Raspberrydeki SD Karta hem de başka bir alıcıya da anlık göndermem gerekiyor.

Böyle sorunca araya haberleşme de girdi umarım karışmamıştır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı