Python İleri Seviye İçin Atılması Gereken Adımlar

Daha fazla  
Merhaba, temel olan her şeyi öğrendiğimi düşünüyorum fakat proje geliştirme aşamasında tıkanıyorum. Yeni bir Udemy kursu alayım diyorum onlarda da hep temel konular zaten bunları biliyorum. Burada tıkandım, daha ileri gidebilmek adına sizlere danışmak istedim. Ne gibi bir yol izlenmeli. Uzmanlaşmak istediğim alanları sorarsanız eğer; ondanda tam emin değilim. Harita mühendisiyim. Genelde hesaplama, Excel üzerinde işlemler, ArcGIS, Netcad, Microstation gibi programlar kullanıyoruz. Bir şeyler yapmak istemek ama ne yapacağını bilememek hakikaten kötü bir olay. Siz kendinizi geliştirmek için ne tür yöntemler uyguluyorsunuz? Ben ve benim gibiler için yol gösterici olması adına deneneyim ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

Zaten muhendis oldugun icin istatistik ve calculus bilgin cok iyi seviyededir.
Buradan yola cikarak data science alanini kovalayabilirsin.
Multi disipliner bir alan oldugu icin bilgisayar muhendisi olmamanin eksisini en az hissedecegin dallardan birisi.
O sebeple tavsiyem hemen kaggle hesabi olusturup antremanlara baslaman ve data science alaninda hosuna giden projelerde tek basina calisman.
SQL ~ Big Data ~ Daginik sistemler ogrenebilirsin bunu desteklemek icin.
Ya da ETL frameworklerine kafa yorabilirsin ( Airflow vs gibi ).
Zira kimse datayi Excel uzerinde tutmuyor gercek hayatta, ya da python kod.py diye calistirmiyor kodu.

Benim için arayüz çok önemliydi onuda PyQt5 ve Tkinter ile hallettik. Pandas veri bilimi için önemli, ondada çalışabiliyorum. Ama proje geliştirme deyince ne yapacağımı bilemiyorum. Bir el atmadığım web sitesi kaldı. Django, Flash sanırım modülleri fakat web hiç ilgimi çeken bir alan değil. Alanı sınırlamam ve onun üzerinde yoğunlaşmam lazım. İki gündür ne yapacağımı düşünüyorum eski konulara bakıp bakıp duruyorum. (Iterator, Generator gibi anlaması ilk başta zor olan konulara)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı