Python kod yazarken gelen "Trojan:Win32/Wacatac.DB!ml" uyarısı

BizonHasan

Picopat
Daha fazla  
C dilinde program yazarken böyle bir sorun olmazken, Python'da yazdığım .py uzantısını .exe'ye çevirdiğimde Windows Defender Trojan:Win32/Wacatac.DB!ml bulundu diyor. Kodun içine hiçbir şey yazmazken bile böyle bir mesaj alıyorum. .py'yi nasıl .exe'ye çeviriyorum? Şöyle, CMD içinde py dosyasının bulunduğu dizine CD ile geçiyorum. "pyinstaller --onefile örnekdosya.py" yazdıktan sonra dizine exe dosyasını atıyor. Sağ alttan Windows Defender mesajı geliyor. Trojan:Win32/Wacatac.DB!ml bulundu durumu ciddi yazıyor. Demem o ki, bu normal midir? Çünkü dediğim gibi içine 0 satır kod yazınca bile bu uyarıyı veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes benim resim boyutu ayarlamak için yaptığım Visual Studio C# uygulamasını da virüs olarak görmüştü.
Antivirüsler bazen tuhaf olabiliyor ama belki de doğrudur. ornek.py dosyasını ornek.exe dosyasına çevirirken her ne kullanıyorsan, o uygulamanı enfekte ediyor olabilir.

Malwarebytes benim resim boyutu ayarlamak için yaptığım Visual Studio C# uygulamasını da virüs olarak görmüştü.
Antivirüsler bazen tuhaf olabiliyor ama belki de doğrudur. ornek.py dosyasını ornek.exe dosyasına çevirirken her ne kullanıyorsan, o uygulamanı enfekte ediyor olabilir.
PyInstaller kullanılıyor, açık kaynaklı bir script. False-positive olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı