Python listeden listeye döngü ile eleman ekleme

eatbobo

Hectopat
Python'da bir listeden diğer listeye döngü kullanarak eleman eklemem lazım. Araştırdım fakat bulamadım.

Örnek:

Kod:
liste=[1,"a",2,"b",3,"c"]

sayi=[]
metin=[]

Buradaki sayı ve harfleri alttaki listelere eklemem lazım fakat sorun döngü kullanmak zorunda olmam. Nasıl yaparım?

while döngüsü verilen bir şart sağlanana kadar döngü yapısı içerisinde yer alan ifadeleri tekrar tekrar çalıştırır.

Örnek: Amacımız verilen liste dahilinde C = -5 ∘∘C'den başlayıp, C ≤ 40 ∘∘C olduğu sürece 5 ∘∘C'lik artışlarla sıcaklık değerini arttırıp, karşılık geldiği (∘∘F dereceyi hesaplamak ve her ikisini ekrana yazdırmak!

Algoritma:
C = -20
C ≤ 40 OLDUĞU SÜRECE aşağıdaki adımları TEKRARLA!:
F = (9 / 5.) * C + 32
C ve F'yi ekrana yazdır
C'yi 5 arttır

Bildiğim While'ı unuttum teşekkürler.

Son iki satir hakkinda: Listeleri gormesi icin print() fonksiyonunu kullanmasi gerektigini bilecegini dusundugum icin yazmamistim, yine de teşekkürler.

Yok hocam hataları düzelttim tekrar gözden geçirin.
Kontrol ederek bu kodu yazdınız değil mi? Ben bu kodu denediğimde çalışmıyor.
1652639693301.png

Baska nasil yapmasini planliyorsunuz? Her eleman icin ayri kod yazsa, hem gereksiz kod yazmis olur hem de iyi bir pratik olmaz.

@ahmet_kıran neden Hahaha attigini ogrenebilir miyim? Verdigin cevabin kopyala yapistir oldugu cok acik, ve adam zaten ne yapacagini biliyor, bilmedigi sey nasil yapacagi.
Zorundaymış gibi söyledi de merak edip sordum

Sayıları ayrı raklamları ayrı mı yapmak istediğini belirtmemişsin hepsini eklemek istersen:

sayi=[x for x in liste]
metin=[x for x in liste]

Farklı şekilde ise:

Kod:
for x in liste:   
    if type(x) == int and x not in sayi:
        sayi.append(x)
    if type(x) == str and x not in metin:
        metin.append(x)

Son düzenleme:
Sayıları ayrı raklamları ayrı mı yapmak istediğini belirtmemişsin hepsini eklemek istersen:

sayi=[x for x in liste]
metin=[x for x in liste]

Farklı şekilde ise:

Kod:
for x in liste:  
    if type(x) == int and x not in sayi:
        sayi.append(x)
    if type(x) == str and x not in metin:
        metin.append(x)
KS birden fazla ayni elemanin olmasini istemedigini soylememis, bu yuzden and x not in sayi ve and x not in metin kisimlari gereksiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı