Python mı öğrenilmeli algoritma mı?

mhmtakn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Python'a başladım Udemy üzerinden Mustafa Murat coşkun'un kursunu aldım. Ama kurs ilerledikçe matematiksel işlemler zorlaşıyor ve matematik konusunda çok kötüyüm maalesef.

Sizce Python'a direkt başlamam daha mı iyi oldu yoksa algoritma ile mi başlamalıyım? Tavsiyeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.

Python'a başladım Udemy üzerinden Mustafa Murat coşkun'un kursunu aldım. Ama kurs ilerledikçe matematiksel işlemler zorlaşıyor ve matematik konusunda çok kötüyüm maalesef.

Sizce Python'a direkt başlamam daha mı iyi oldu yoksa algoritma ile mi başlamalıyım? Tavsiyeleriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Algoritma tabi ki de sonuçta önce algoritma oluşturulur sonra koda dökülür.

Algoritmayı iyi öğrenirsen bütün programlama dillerinde işin kolaylaşır. Tabii her dilin kendine özel kurallarını da bilmek gerekiyor. Üniversitelerde önce algoritma öğretilir, sonrasında da Python ve C# öğretilir.

Algoritma tabi ki de sonuçta önce algoritma oluşturulur sonra koda dökülür.
Algoritmayı iyi öğrenirsen bütün programlama dillerinde işin kolaylaşır. Tabii her dilin kendine özel kurallarını da bilmek gerekiyor. Üniversitelerde önce algoritma öğretilir, sonrasında da Python ve C# öğretilir.
Bazıları Algoritma ile kodlamayı aynı anda öğrenin diyor kafam karıştı bu yüzden

İkisini de aynı anda öğrenirseniz bir yandan algoritma bilginizi pekiştirebilirsiniz. Ayrı ayrı da öğrenebilirsiniz tabi. İkisi arasında aşırı bir fark yok.
Anladım hocam sağolun. Yalnız konuda da belirttiğim gibi matematik konusunda ciddi sıkıntım var bu bana ne kadar engel olabilir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı