Python öğrenirken karşılaştığım durum

Şadi Evren Şeker gayet bilgili biri olsa da (Kendisiyle yüzyüze tanışma fırsatı buldum. İnternette iyi görünüp gerçekte boş olan kişiler gibi değil.) o playlist hiçbir işe yaramaz. 10 dakika class anlatılmaz. Buradan anlasa anlasa bir dili çok iyi bilip sonradan Python'a geçmek isteyen birisi anlar ki o bile çoğu zaman dokümantasyona bakıp durur.

Diğer oynatma listesindeki adamı öven güvenilir yerler gördüm. Playlist de fena durmuyor ama son 10 videodaki konuları ilgisi olanlar izler ancak. Daha doğrusu onlara yarar.

Python gayet kolay bir dil. If var, else var, for var, while var, list var, dict var, set var... Birkaç tane daha ekleyip dili bitirebilirim. Saydıklarımın yarısı diğer dillerle syntax dışında birebir aynı. Fazlası var eksiği yok. Python'da anlaşılmayacak bir şey yok.
Ben Şadi Evren Şeker 'den C için veri yapıları oynatma listesini dinlemiştim gayet iyi anlattığını düşünüyorum. Arkadaşın İngilizce seviyeside gayet iyi, mantığını anlayıp kendisi sonrasında İngilizce kaynaklardan çalışabilir diye düşünüyorum. Sizin fikrinizde katıldığım nokta da dediğiniz gibi söz dizimine ve genel mantığını anladığınız zaman zaten dil bitiyor. Bu yüzden o kadar zorlanma gerek yok. Veri yapılarına, kullanacağı alanda kütüphane kullanımına odaklansa daha faydalı olur.
 
Bir senede zaten ne kadar Python öğrenmiş olursun ki?
İngilizce de okulda öğrenildiği gibi değil. İngiliz gibi düşünemiyorsan, İngilizce bilmiyorsun.
 

Geri
Yukarı