Python öğrenmek için tavsiyeleriniz nelerdir?

GGHOST

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
1.779
Çözümler
4
Python ogrenmek istiyorum Udemy'den kurslarim var ama bana cok sıkıcı geliyor. Nasıl kendimi gelistirebilirim? Tavsiyeniz var mı?
Yas 17.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Python ogrenmek istiyorum Udemy'den kurslarim var ama bana cok sıkıcı geliyor. Nasıl kendimi gelistirebilirim? Tavsiyeniz var mı?
Yas 17.
Sürekli video izlemeyi bırak algoritma öğren. İnternette bir sürü örnekleri var, yapamıyor musun? Syntaxı mı unuttun hemen algoritma için gerekli videoyu aç Syntaxı hatırla dön algoritmaya, algoritma düzgün çalışana kadar uğraş sürekli pratik yap. Video izlemek bir yere kadar bunu bir dersi öğrendikten sonra sürekli test çözmek gibi düşün. GitHub üzerinden Python projeleri bul ne işe yaradıklarını anlamaya çalış.

Örnek 23: Maaşı ve zam oranı girilen işçinin zamlı maaşını hesaplayarak ekranda gösteren Python örneği:
Python:
yeniMaas=0
maas=input("Maaşı Gir : ")
zam=input("Zam Oranı(%) : ")
yeniMaas=int(maas)+(int(maas)*int(zam)/100)
print("Zamlı Maaş :",yeniMaas)

Örnek 56: for döngüsü ile liste öğlerin ortalamasını hesaplayın.
Python:
liste=[10,20,30,40,50,60]
 
toplam=0
for sayi in liste:
    toplam+=sayi
 
adet=len(liste)
print(toplam/adet)

Diğer örnekler
 
Son düzenleme:
Bro Code. (Kanal)
Kanal iyi fakat arkadaş Udemy'de kursum var demiş zaten. O yüzden raporlandınız sanırım.

Python ogrenmek istiyorum Udemy'den kurslarim var ama bana cok sıkıcı geliyor. Nasıl kendimi gelistirebilirim? Tavsiyeniz var mı?
Yas 17.
Udemy'deki kurslar size yeterli olur ama sadece onları izlerseniz sıkılırsınız. Kendiniz oturup birşeyler geliştirmeye çalışın takıldığınız yerde internetten yardım alın. Python ile çok şey yapabilirsiniz hayal gücünüze kalmış.
 
İlk olarak öğrendiğin şeyleri uygulayarak ilerliyor olman lazım. Umarım sadece video izleyerek ilerlemeye çalışmıyorsundur. Bunun yanı sıra öğrendiğin varyasyonları kullanarak kafanda proje tasarlayarak ilerlersen senin için çok daha akılda kalıcı ve eğlenceli bi hale gelebilir. Benim öğrenme sürecimde kendimin projeler üretmesi çok daha işime yaradı çünkü Python back-end bir dil olduğu için sadece kodlama yapman yeni libraryler öğrenmen ve denetleyip devam etmen lazım. Ne yazık ki görsel hareketli bi şeyler pek yok. İşin kısacası öğrendiklerini uygula, öğrendiklerinle yapabileceğin şeyler düşün, öğrendiklerine yenilerini kat. Son olarak şunu ekliycem öğrenebildiğin kadar library deneyimle. İşin sonunda her ne kadar Python fonksiyonlarını öğrenmiş olsan bile benim gözümde yapabileceklerin bildiğin, uygulayabildiğin libraryler ile sınırlı.
;)
 
Merhaba. Python'un Windows veya mobilde geliştici rolünü tam olarak bilmiyorum. Bence uygulama geliştirmesinde eksik olabilir. Web geliştirme için ne kadar uygun onu da bilmiyorum.

Ben günümüzün popüler dili ve uygulama geliştirmekte önemli olduğunu düşündüğüm C#, JAVA, Swift, C++ dillerini öneririm.

Web içinde HTML-CSS-JS dillerini öneririm.
 

Geri
Yukarı