Q6600 ile R7 260X Darboğaz Yapar mı?

Dostum ilgin için çok sağol ama RAM'de sıkıntı olduğunu nasıl anladın? Çünkü boşuna 150TL verip RAM almak istemiyorum :/
Konunun en başında Bios'da ayarlarla oynadım O.C yaptım dedin ya işte, ben senin ne ayarı yaptığını bir bilsem. :) Hani, -belkide- O.C yaparken ayarları bozdun. O yüzden kesin birşey söyleyemiyorum. :( Ayrıca ben de senin gibi Windows 8.1 kullanıyorum ve 1366x768 çözünürlükte, senin 2055Mb olan Ram kullanımın; ben de 3.800Mb'ı buluyor. Bu sebepten dolayı suçu Ram'lere attım ve hala haklı olduğumu düşünüyorum. :)

Ekran kartın zayıf, işlemciye yük bindiriyor. R7 260X'in darboğaz yapacağını sanmam.
Q6600 OC potansiyeli yüksek bir işlemci. OC yapmanı tavsiye ederim güç kaynağın yeterliyse.
2.8Ghz yapınca Windows açılırken Hata veriyor, 3Ghz deneyince siyah elramda kalıyor, RAM'lerin MHZ'si kendi artıyor, bu RAM Mhz'i sorun teşkil eder mi?

Konunun en başında Bios'da ayarlarla oynadım O.C yaptım dedin ya işte, ben senin ne ayarı yaptığını bir bilsem. :) Hani, -belkide- O.C yaparken ayarları bozdun. O yüzden kesin birşey söyleyemiyorum. :( Ayrıca ben de senin gibi Windows 8.1 kullanıyorum ve 1366x768 çözünürlükte, senin 2055Mb olan Ram kullanımın; ben de 3.800Mb'ı buluyor. Bu sebepten dolayı suçu Ram'lere attım ve hala haklı olduğumu düşünüyorum. :)
Dostum konunun başında BİOS ayarlarının resmi var, ordan bakabilirsin yaptığım ayarlara.

2.8Ghz yapınca Windows açılırken Hata veriyor, 3Ghz deneyince siyah elramda kalıyor, RAM'lerin MHZ'si kendi artıyor, bu RAM Mhz'i sorun teşkil eder mi?

Dostum konunun başında BİOS ayarlarının resmi var, ordan bakabilirsin yaptığım ayarlara.
Bios'u Default ayarlara getirdikten sonra Ram Frekanslarını gösteren yerin fotoğrafını tekrar çekebilir misin? Sonra tekrar oyuna girer misin sana zahmet. Ram kullanımını görmem lazım.

O.C sorunun da çok büyük ihtimalle -sözde- 400W'lık Frisby PSU'ndan kaynaklanıyor.

Ram'lere OC yapmayın.
Ram'lere OC yapmayın.
FSB/DRAM Ratio'dan mı ayarlıyacağım?

Bios'u Default ayarlara getirdikten sonra Ram Frekanslarını gösteren yerin fotoğrafını tekrar çekebilir misin? Sonra tekrar oyuna girer misin sana zahmet. Ram kullanımını görmem lazım.

O.C sorunun da çok büyük ihtimalle -sözde- 400W'lık Frisby PSU'ndan kaynaklanıyor.
Powerdan olabilir, fakat RAM'lerin Mhz'side buna sorun teşkil edebilir mi? Bir forumda okumuştum FSB/DRAM Ratio'yu düşürünce O.C yapınca siyah ekran vermiyordu.

Çünkü işlemciye binen yük azalıyor o oran düşünce. :) Ama işte Ram'lerin iyi olması lazım. Siz bir dediğimi yapın ki, Bios şıkkını eleyelim.

FSB DRAM Ratio oranını düşürücem, bakıcaz artık, bu oran düşerse ne kaybediyorum? RAM'lerin tepkime hızını mı?

Bu arada FSB Dram ratiola oynarsam bir sorun çıkarmı? Yanma gibi vb.

6:1 yap şuan için. Değişim var mı bakalım sonra stress ve oyun testleriyle.
Dostum kusuruma bakma son 1 haftadır -hala- ev taşıyorum. Laptop'um yanımda ama Bios ayarları kısıtlı bildiğin üzere. Bu hafta sonu imzamdaki sistemin başına döneceğim. Birlikte ayarlayalım detay detay.

6:1 yap şuan için. Değişim var mı bakalım sonra stress ve oyun testleriyle.
Dostum kusuruma bakma son 1 haftadır -hala- ev taşıyorum. Laptop'um yanımda ama Bios ayarları kısıtlı bildiğin üzere. Bu hafta sonu imzamdaki sistemin başına döneceğim. Birlikte ayarlayalım detay detay.
Dostum valla çok makbule geçer, hayırlı olsun bu arada :)

Fsb dram ratio sayesinde RAM Mhz düşürdüm, 3Ghz yapınca Windows açılırken mavi ekran oluyor, 2.8Ghz'de stabil, ama sorunum hala devam ediyor :'(

@Recep Baltaş abiciğim yirminci etiketliyişim oldu neredeyse lütfen şu sorunuma yardım edebilir misin? Sistemden, oyundan bile soğudum artık, tek istediğim Cpu %60-70lerdeyke "BF3" oynamak. Saygılarla.

Dostum valla çok makbule geçer, hayırlı olsun bu arada :)

Fsb dram ratio sayesinde RAM Mhz düşürdüm, 3Ghz yapınca Windows açılırken mavi ekran oluyor, 2.8Ghz'de stabil, ama sorunum hala devam ediyor :'(

@Recep Baltaş abiciğim yirminci etiketliyişim oldu neredeyse lütfen şu sorunuma yardım edebilir misin? Sistemden, oyundan bile soğudum artık, tek istediğim Cpu %60-70lerdeyke "BF3" oynamak. Saygılarla.

Teşekkür ederim dostum. :) 6:1 oranı yapınca mı mavi ekran verdi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı