Q6600 Sisteme Ekran Kartı Önerisi

HİS00

Hectopat
Daha fazla  
Elimde:

İntel Core 2 Quad Q6600 İşlemci,
2x2 4Gb 800 mhz Ram,
AMD Radeon HD 3600 Ekran Kartı,
1 Tb 7200 rpm WD harddisk,
ASUS P5KPL Anakart,
PHILIPS(190CW) 19", 1440x900, Genis Siyah Monitör 2MS - Ankara - //1440x900 Monitör var.

Üstüne Cooler Master 500w psu almayı düşünüyorum.

Bu bu şartlar altında Far Cry 3, Dishonored en kötü ayarlarda zar zor oynatıyor. 1-2 seneye kadar yeni pc alamayacağım için bununla idare edeceğim. Bu pc'ye göre bir ekran kartı alacağım. Aklımdakiler:

Msi gtx 750 ti tfgaming
MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı

ya da R7 265 Dual-X Lite
Almayı düşündüğüm psuyu da hesaba katarsak sizce hangisi benim için daha iyi olur? İki ekran kartı arasında fiyat farkı yok gibi. 750 ti'nin işlemciden yediğiyle ilgili bir şeyler okumuştum. Benim işlemci eski olduğuna göre r7 daha mı iyi olur acaba? Hangisini almalıyım?

Beni gaza getiren videolar ektedir :vıy:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bendeki Psu 350 w ama 12v kanalı 16a gözüküyor, üstüne dandik bi marka güvenemiyorum, şu anki pc nasıl çalışıyor bilmiyorum valla:technopat:Onun için onu 100 tl civarı bi psuyla değiştireceğim zaten. 100 tl ye alacağım psuyla da r265 e güvenemedim.

Bendeki Psu 350 w ama 12v kanalı 16a gözüküyor, üstüne dandik bi marka güvenemiyorum, şu anki pc nasıl çalışıyor bilmiyorum valla:technopat:Onun için onu 100 tl civarı bi psuyla değiştireceğim zaten. 100 tl ye alacağım psuyla da r265 e güvenemedim.

Bu ürün iki ekran kartına da yeter mi? Fazla para harcamak istemiyorum ekran kartını çalıştırabilecek dandik olmayan en ucuzunu almayı planlıyorum.

Veya Cooler Master Rs-500-psap-i3 500w Power Supply GittiGidiyor'da 194862196 // Bu nasıldır?

GTX 750 Ti sizin için iyi bir seçenek olur Hocam, gerçeği R7 265 de dandik bir kart değil, BF3'ü high ayarlarda ve 1080P'de 60-80 FPS ile oynatıyor i3-540 ile, sizin işlemciniz de i3-540 ile hemen hemen aynı performansta fakat GTX 750 Ti da güç konektörü istemiyor.

Beraberinde Q6600'ü en azından 3 Ghz'e o.c. edin. Aksi halde iki karttan da tam performans alamayabilirsiniz.

Bunu ekran kartını aldıktan sonra yapmayı planlıyordum zaten ama stok fanla 3.0 a çıkabilir miyim? Yoksa soğtucu mu almam lazım? Eğer soğtucu isterse psu almayıp 750 ti + işlemci soğtucusu alırım. Bir de bu overclock ayarlarında stabil değerlerden bahsetmişler bunn programı mı var nasıl anlayacağım stabliteyi yakalayıp yakalayamadığı mı?

Stok fanla çıkmanı tavsiye etmem. 212 EVO soğutucu alırsanız geleceğe yönelikte bir soğutucu almış olursunuz. Aynı soğutucuyu ben şu an İ7 4790K da 4.5Ghz'te kullanmaktayım.
Stabil değeri genelde 3.0Ghz'tir. Sağlam bir anakartın varsa (Asus P5Q gibi) 3.4Ghz'e kadar yolu var. Ben hiç ulaşamamıştım. Ben de 3.2Ghz'te stabil kalmıştı. Çünkü anakrtın fsb'si 1600mhz sınırına ulaşınca daha üstüne çıktıkça anakart tepki vermemeye başlıyor.

Anakartım 1333 e kadar destekliyor. İleride zaten laptop almayı planlıyorum. Onun için geleceği pek düşünmüyorum maks 2 sene beni idare etsin yeter.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı