Q6600 ve Geforce 210 sisteme Linux Dağıtımı önerisi

Hocam kurdum şu anda. Driver yüklü mü değil mi nereden bilebilirim? Bİr de ekran kartıma overclock yapmak istiyorum program öneriniz var mı?

Nvidia sürücüsü yüklü değil tabii ki. Şu komuttu çalıştır. Ardından sürücü yöneticisini açıp Nvidia-340 sürücüsünü kur ve yeniden başlat sistemi.

Kod:
sudo pkill synaptic ; LC_ALL=C apt update

Performans sorunu devam ederse yeni konu açarsın. Bu GPU'ya overclock yapılabilir mi emin değilim, bunun için de yeni konu açarsın istersen.

Hocam haklılık payınız var cidden. Ekran kartı sürücüm yalama oldu restart attığında siliniyo.

O ekran kartı için Popos'a sürücü bile kuramazsın. Yeniden başlatınca ekran kartı sürücüsü silinmez. Yardım ettiğime pişman oluyorum böyle garip ifadelerden sonra. Alıntıladığın adamın sistemindeki GPU'nun hangi sürücüyü kullandığını bilecek kadar bile bilgisi yok. Öyle olsa sana Nvidia sürücülü Popos önermez zaten.

O ekran kartı için Popos'a sürücü bile kuramazsın. Yeniden başlatınca ekran kartı sürücüsü silinmez. Yardım ettiğime pişman oluyorum böyle garip ifadelerden sonra. Alıntıladığın adamın sistemindeki GPU'nun hangi sürücüyü kullandığını bilecek kadar bile bilgisi yok. Öyle olsa sana Nvidia sürücülü Popos önermez zaten.
Hocam teşekkür ediyorum yardım ettiniz bir şeyler kattınız. Fakat dediğim gibi beni çok uğraştırıyor ve sizi de. Ekran kartımın sürücüsü Windows'a geçtikten sonra gitti. Çözünürlük yine 640x480 şeklinde açıldı uç birime ulaşmayı denedim uç birim çalışmayınca pes ettim.

Çözünürlük yine 640x480 şeklinde açıldı uç birime ulaşmayı denedim uç birim çalışmayınca pes ettim.

Durduk yere böyle bir şey olmaz, senin yaptığın bir şeyin sonucunda olmuştur. Sürücü çekirdeğe eklenir, kendine kendine silinmez.
Ekran kartımın sürücüsü Windows'a geçtikten sonra gitti.

Bu arada, GPU windows hibernitesinden etkilenmiş olabilir. Windows tam olarak kapatılmadığında, aygıtları da tam olarak kapatmıyor. Bu da farklı bir işletim sistemi ile açınca sorunlara neden olabiliyor. Bunun da dağıtımla bir ilgisi yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı