Q8200 sistemde CPU kullanımı düşük

fuatkorkmazz34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle RX 550 ekran kartım ve Q8200 işlemcim 8 GB RAM'im var. Birçok oyunda kasıyor. GTA'da 20 FPS, Watch Dogs'da 15, Shadow of Tomb Raider 15 FPS vs. (Hepsi en düşük ayarlar)

Sebebini araştırırken birinin tavsiyesiyle MSI Afterburner indirdim. Test ettim. Resmini bırakıyorum. Benim işlemcim 2.3GHz ama kullanılabilen 2.0 GHz. Sebebi ne olabilir? (Test, Far Cry Primal'da yapılmıştır.)

Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 3333.png
    3333.png
    69,8 KB · Görüntüleme: 37
  • biop.png
    biop.png
    28,4 KB · Görüntüleme: 31
  • BİOS.png
    BİOS.png
    199,4 KB · Görüntüleme: 34
Normal performans modu için doğal. Güç ayarını yüksek performans olarak seçin.
Dostum selam.Bilgisayar yüksek performansta zaten.

Ben pek anlamam bu işlerden.CPU nun yüzde 100e yakın olmasa ve GPU nun yüzde 20 de kalması darboğaz kaynaklımı acaba? Yani Far Cry Primal gibi bir oyundan bile 15 fps alıyorum

Son düzenleme:
Dostum selam. Bilgisayar yüksek performansta zaten.

Ben pek anlamam bu işlerden. CPU'nun yüzde 100E yakın olmasa ve GPU'nun yüzde 20'de kalması darboğaz kaynaklımı acaba? Yani Far Cry Primal gibi bir oyundan bile 15 FPS alıyorum.

Normal şartlarda ekran kartının oyunda iyi performans verdiğini biliyorsan sorun vardır. İşlemcinin tam potansiyel ya da tama yakın bir kullanımı olup ekran kartının 10-20-30 civarı kalıyorsa darboğaz var demektir.

Normal şartlarda ekran kartının oyunda iyi performans verdiğini biliyorsan sorun vardır. İşlemcinin tam potansiyel ya da tama yakın bir kullanımı olup ekran kartının 10-20-30 civarı kalıyorsa darboğaz var demektir.
7 days to die oyununu bile doğru düzgün oynayamıyorum.Netten baktığımda benim ekran kartımla yüksek ayarlarda çok yüksek fps ile oynanan bir oyun.

Darboğaz kaynaklı büyük ihtimalle.Q9550 almayı düşünüyorum,rx550ye darboğaz yaparmı acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı