Q8300 sistem temizlikten sonra açılmıyor

mrmarcellus

Kilopat
RAM
4
SSD veya HDD modeli
Bilmiyorum
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
G41
İşlemci
Q8300
İşimi bitirdim PC'yi kapatıp tüm kabloları söktüm, öncelikleri süpürge ile aldım, sonra fön makinesi (soğuk) tuttum ve çok yüzeysel toz aldım. Sonra önce ekran kartını çıkardım bezle temizledim sonra fanları en son işlemcinin ön yüzünü (termal macun kalıntılarını) sildim ve yeni macunu sürüp sokete oturtup kilitledim. CPU fanını takarken şöyle bir şey oldu ki üstünü çizdiğim kablonun 2. siyah kablosu çıktı (o beyaz yerin içinden) ve ben bunu sonradan fark edip geri oturur mu diye düşünüp taktım, şimdi uğraşsam da oradan çıkmıyor. Tüm parçaları ve ellediğim kabloları çıkarıp tekrar taktım, PC'yi toprakladım (PSU düğmesini kapayıp basılı tutarak)

Şu an anakarta elektrik geliyor (ses geliyor piyuv diye) bir an fanlar bir tık dönüyor ve PC açılmamaya devam ediyor. Kulaklığımın ışığı vs. de yanıyor ama PC çalışmıyor.

Şu an BIOS pilini söktüm bekliyorum bir de öyle bakalım.

Ayrıca: RAM'i söküp (ve ekran kartını) sarı yerlerini silgi ile sildim, çünkü onları hafif ıslak bez ile silmiştim ama fayda etmedi.

Sizce ne olmuş olabilir? Çıkan kablo yüzünden mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20220912_220130~2.jpg
    IMG_20220912_220130~2.jpg
    221,9 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20220912_220155.jpg
    IMG_20220912_220155.jpg
    266,2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20220912_220142.jpg
    IMG_20220912_220142.jpg
    226,9 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20220912_220117.jpg
    IMG_20220912_220117.jpg
    181,2 KB · Görüntüleme: 49
Efendim RAM'leri üçer kez tekrardan silip taktım.

Evet bu da olabilir , çünkü Anakartı da aynı bezle sildim malesef hem de uzun bir süre
Elinde farklı bir PSU var mı? 1 hafta olmuyor bende aynı sorunu yaşadım termal bakımdan sonra PSU ya hava tutmuştum, galiba hava ile oynama oldu sonra takınca fanlar 1 saniye dönüp duruyordu. PSU yu değiştim sorun çözüldü.

Elinde farklı bir PSU var mı? 1 hafta olmuyor bende aynı sorunu yaşadım termal bakımdan sonra PSU ya hava tutmuştum, galiba hava ile oynama oldu sonra takınca fanlar 1 saniye dönüp duruyordu. PSU yu değiştim sorun çözüldü.
Yok hocam malesef , aynı sebepten midir bilmem ama "Kısa Devre" söz konusu ise benim kasaya çay dökme anım var , orda da her parçayı kurulayıp fönle vs. halletmiş ve PC'yi saatlerce açamamıştım , sonra sabah kalktığımda kendiliğinden açılmıştı , olmadı aynı senaryo olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim.

Yok hocam malesef , aynı sebepten midir bilmem ama "Kısa Devre" söz konusu ise benim kasaya çay dökme anım var , orda da her parçayı kurulayıp fönle vs. halletmiş ve PC'yi saatlerce açamamıştım , sonra sabah kalktığımda kendiliğinden açılmıştı , olmadı aynı senaryo olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim.
Bende 2 farklı sistem olduğu için deneme yanılmayla sorunun en son PSU da olduğunu anlamıştım. İstersen bir kısa devre ile PSU yu çalıştırmayı dene PSU da sıkıntı yoksa büyük ihtimalle anakart arızası.

Bende 2 farklı sistem olduğu için deneme yanılmayla sorunun en son PSU da olduğunu anlamıştım. İstersen bir kısa devre ile PSU yu çalıştırmayı dene PSU da sıkıntı yoksa büyük ihtimalle anakart arızası.
Hocam orası hiç bilgimin olduğu bir yer değil..

İronik Çözüm :

Arkadaşlar demeyi unuttuğum , çok cahilce bir durum oldu.

Ben F_PANEL kablolarını rastgele taktığımda şansıma sistem hep çalışmıştır

Bu sefer hepsini yan yana dalgınlıkla rastgele takmışım (parçaları takarken)

Hiç bir elemanda bir sıkıntı yok yani , çok cahil ve ironik bir duruma düştük :D demek ki sorun hep donanımsal olmuyormuş , herkese yardımları için teşekkür eder ve iyi geceler dilerim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı