mrmarcellus
Kilopat
- RAM
- 4
- SSD veya HDD modeli
- Bilmiyorum
- Ekran kartı
- GT 1030
- Anakart
- G41
- İşlemci
- Q8300
İşimi bitirdim PC'yi kapatıp tüm kabloları söktüm, öncelikleri süpürge ile aldım, sonra fön makinesi (soğuk) tuttum ve çok yüzeysel toz aldım. Sonra önce ekran kartını çıkardım bezle temizledim sonra fanları en son işlemcinin ön yüzünü (termal macun kalıntılarını) sildim ve yeni macunu sürüp sokete oturtup kilitledim. CPU fanını takarken şöyle bir şey oldu ki üstünü çizdiğim kablonun 2. siyah kablosu çıktı (o beyaz yerin içinden) ve ben bunu sonradan fark edip geri oturur mu diye düşünüp taktım, şimdi uğraşsam da oradan çıkmıyor. Tüm parçaları ve ellediğim kabloları çıkarıp tekrar taktım, PC'yi toprakladım (PSU düğmesini kapayıp basılı tutarak)
Şu an anakarta elektrik geliyor (ses geliyor piyuv diye) bir an fanlar bir tık dönüyor ve PC açılmamaya devam ediyor. Kulaklığımın ışığı vs. de yanıyor ama PC çalışmıyor.
Şu an BIOS pilini söktüm bekliyorum bir de öyle bakalım.
Ayrıca: RAM'i söküp (ve ekran kartını) sarı yerlerini silgi ile sildim, çünkü onları hafif ıslak bez ile silmiştim ama fayda etmedi.
Sizce ne olmuş olabilir? Çıkan kablo yüzünden mi?
Şu an anakarta elektrik geliyor (ses geliyor piyuv diye) bir an fanlar bir tık dönüyor ve PC açılmamaya devam ediyor. Kulaklığımın ışığı vs. de yanıyor ama PC çalışmıyor.
Şu an BIOS pilini söktüm bekliyorum bir de öyle bakalım.
Ayrıca: RAM'i söküp (ve ekran kartını) sarı yerlerini silgi ile sildim, çünkü onları hafif ıslak bez ile silmiştim ama fayda etmedi.
Sizce ne olmuş olabilir? Çıkan kablo yüzünden mi?