Q9400 sistem için Windows 7 mi 8 mi?

SSD Windows 8.1'de daha iyi performans veriyor. Bizzat denemiştim. Windows 8.1'de bilgisayar 12 saniyede, Windows 10'da 16 saniyede açılıyordu.

Bende SSD ile Windows 10 kullanıyorum tuşa bastıktan 3-4 sn sonra açılıyor. Sistem özellikleri de önemli. Windows 10 şu an hala güncelleme almakta olan güncel bir işletim sistemi benim önerim Windows 10'dur.

Bende SSD ile Windows 10 kullanıyorum tuşa bastıktan 3-4 sn sonra açılıyor. Sistem özellikleri de önemli. Windows 10 şu an hala güncelleme almakta olan güncel bir işletim sistemi benim önerim Windows 10'dur.
Benimde önerim windows 10 ya da 11. Doğru söylüyorsun sistem özelliğine göre değişir. Sadece SSD'ye bakmamak lazım. Ama eski bilgisayarlar windows 10'da o kadar iyi performans veremiyor.

A3-A7 işlemcilere SSD takılarak oldukça performanslı (4G RAM) Windows 10 Pro performansları gördüm. Bunu SSD sağlıyor tabii ki.
RAM miktarını 8 yapmanız ve SSD takmanız durumunda modifiye Windows 11 bile performanslı çalışır. Performans düşüşünü ancak FHD br video seyretme veya yüksek fps/çözünürlüklü oyunlar da daralma donma yaşarsınız.
Günlük işler açısından Windows 10'a göre modifiye bir W11 daha yüksek performans verebilir.

Ama 8.1 kurarsanız da daha rahat edersiniz. W7'yi ancak iş amaçlı uygulama veya networkdeki yazıcı vb paylaşım durumlarına göre değişir. Ev ve sosyal medya amaçlı W8.1 açıkara önde gider RAM değişimi yapmadan.

Q9X serisi eski teknoloji olsa bile 6MB cache ile sorun yaşamazsınız.

Bana kalsada Linux ama... 😁
Hem hiçbir teknik sorun da yaşamaz.
Ve son çare olarak Linux önerisine çok sıcak bakan biri değilim.

R5-5600 işlemcili bir makineye Windows 10 mu W11 mi kurayım sorusuna da Linux kur hayatını yaşa demek istiyorum ama. İş insanlara Linux Ubuntu gibi her şeyi offline kuran ve anında destek alabileceği veya bol miktarda yazılım kullanım tanıtımı yapabilen site-forum ihtiyacının (Türkçe) azlığı maalesef.
Ayrıca birçok iş yerlerinde daha kötü hardware ler var. SON MODELLLLLLL OSSSSS sevdası ile hem firma hemde ülke parasının harcanması canımı çok yakıyor

Ekran Görüntüsü 2023-06-26 16-38-49.png

De getttttt 😇

Şimdi sana notebook da neofetch alıp atmakla uğraşamam. Desktop için hala uğraşıyorum. KDE ve Sddm'm candır. Openbox kolaylığı ile öldürür. GNOME Mac benzerliği ile kullanımı kolaylaştırır dicemmmm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı