Q9550 R9 285 sistem PUBG'de donup kilitleniyor

Makaleler
1
RAM
8 GB DDR2 800 MHz
Ekran kartı
R9 285
Anakart
P45 UDLR
İşlemci
Q9550
Merhaba dostlar, sorunum şu PUBG'ye giriyorum. Bazen lobide bazen oyun içinde donuyor. Ve donma normal donma değil klavye çalışmıyor komple sistem kilitleniyor. Düğmeden kapatıp açınca sistem kendine geliyor.
IMG_20230221_211741_HDR.jpg
IMG_20230221_194956_HDR.jpg

Hocam VRAM ekran kartı belleği değil mi zaten?

Testi sadece VRAM'e mi yaptırıyor yoksa GPU-VRAM gibi ekran kartına mı yaptırıyor onu bilmiyorum, o yüzden sordum :) Bir de PSU testi yapar mısınız?

Hocam PSU testini attım ya.

Hocam kusura bakmayın kafam gidik... Dediğiniz gibi sorunu bulmuşuz o zaman, ekran kartında sıkıntı var sanırsam. FurMark testini de ekstra olarak çalıştırır mısınız?

Hocam 20 dk FurMark testi yaptım ve donma olmadı.

Bu durumu değiştirdi işte hocam :) Ekran kartı VRAM testi nasıl yapılır? şöyle bir konu da var, muhtemelen sizdeki VRAM arızası ama dediğim gibi emin değilim, daha bilgili kişiler yardım ederse daha iyi olur hocam. VRAM testinde sıkıntı çıkıyorsa VRAM'de sıkıntı vardır demek ama dediğim gibi FurMark'ta sıkıntı çıkarmaması beni şaşırttı. Şöyle de düşündüm şimdi (benim düşüncem) FurMark testi, ekran kartının sadece GPU çekirdeğine yük bindiriyor olabilir, OCCT direkt olarak VRAM'e yük bindirdiği için sorun çıkarmış olabilir. Aynı oyundaki gibi.

Bu durumu değiştirdi işte hocam :) Ekran kartı VRAM testi nasıl yapılır? şöyle bir konu da var, muhtemelen sizdeki VRAM arızası ama dediğim gibi emin değilim, daha bilgili kişiler yardım ederse daha iyi olur hocam. VRAM testinde sıkıntı çıkıyorsa VRAM'de sıkıntı vardır demek ama dediğim gibi FurMark'ta sıkıntı çıkarmaması beni şaşırttı. Şöyle de düşündüm şimdi (benim düşüncem) FurMark testi, ekran kartının sadece GPU çekirdeğine yük bindiriyor olabilir, OCCT direkt olarak VRAM'e yük bindirdiği için sorun çıkarmış olabilir. Aynı oyundaki gibi.

Evet hocam ne yapabilirim tamir mi gerekli yazılımsal çözümü var mı? Ya da bilgili bulduğunuz bir kişiyi etiketler misiniz hocam?

Evet hocam ne yapabilirim tamir mi gerekli yazılımsal çözümü var mı? Ya da bilgili bulduğunuz bir kişiyi etiketler misiniz hocam?

Eğer gerçekten donanımsal arıza söz konusuysa yazılımsal olarak çözemezsiniz hocam. @Yener K. hocam da bir baksın :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı