QoS ayarı sonrası ping artışı

Beyefendi_Haydo

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler.
Upload Ping'im 350 500 arası olduğu için modemde ayar yaptım şu an upload Ping'i düştü fakat şimdi de download Ping'i arttı. Neyi yanlış yaptım acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Bufferbloat test sonucu.

wewewewe.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben biraz önce yüklemeyi 3512 yapınca hız 3.8'den 2.8'e düşerken yükleme aktif gecikme ise 300'den 17'ye düştü. Sadece yükleme trafik ayarı sınırladım, indirme QoS ayarlarını ellemedim ama o da 60 dan 16 milisaniyeye düştü.

Modemin kendi QoS ayarları o kadar stabil olmuyor. Modemin OpenWrt destekliyor ise OpenWrt kurup sqm kur yap sorununun geçecektir.
vC220 G 3u

Son düzenleme:
Ben biraz önce yüklemeyi 3512 yapınca hız 3.8'den 2.8'e düşerken yükleme aktif gecikme ise 300'den 17'ye düştü. Sadece yükleme trafik ayarı sınırladım, indirme QoS ayarlarını ellemedim ama o da 60'dan 16 milisaniyeye düştü.

Bende indirme bant genişliğini sınırladığımda 60 Mbps'nin üstüne çıkmıyor ve ping aşırı artıyor bant genişliğini 80Mbps yapmama rağmen.

Bu sitenin sonuçlarına çok takılmanızı tavsiye etmem. Zira siz internetinizin sadece o site için bufferbloat performansını ölçüyorsunuz. Genelde bufferbloat oyun oynandığında can sıkar. Oyun oynarkenki sonuçlar ile bu sitede çıkan sonuçlar genelde aynı olmaz fakat benzerlik gösterebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı