qosmio x-70 hackintosh uefi sorunu

Daha fazla  
Öncelikle merhabalar.

Siteniz sayesinde cihazıma Hackintosh kurmak istedim kurdum başarılı da oldum fakat bazı şeyler ters gitti.

Cihazımda 256 gb SSD artı 2x1 TB toplamda 3 adet HDD mevcut.

256 gb olanda Windows 8, bir diğer HDD' ye ise EL Capitan' ı kurdum. 256 gb SSD' den bölüm oluşturmadım çünkü Recovery' de o kısımda zarar vermek istemedim. Yönergeleri sırasıyla izledim. USB olmadan boot da ettim, bir gün kullandım neredeyse. Fakat Windows' a dönmek istediğimde ne yazıkki boot olmadı SSD.

AHCI'yi UEFI ye aldığımda Windows'a eriştim fakat bir daha Mac OS X' e erişemedim. USB' den boot etmek istesem de resetlendi sürekli. Ekran kartım da uyumlu aslında, Intel HD4600. Fakat bir yerlerde hata yaptım anlaşılan. AHCI' de de boot olmuyor.

Ekran, ethernet ve ses sürücülerini kuracaktım fakat kapattım Windows' a dönmek istedim ve bir daha da dönemedim.

5 saattir uğraşıyorum hepsi heba oldu. Yardımcı olabilecek olursanız memnun olurum.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_4887.JPG
    IMG_4887.JPG
    475,5 KB · Görüntüleme: 252
  • IMG_4888.JPG
    IMG_4888.JPG
    619 KB · Görüntüleme: 247
  • IMG_4889.JPG
    IMG_4889.JPG
    435,3 KB · Görüntüleme: 245
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an sorunum windows şu anda uefi modda çalışıyor.kurulum yapmak için achi yi seçtim aşagıda da csm mode yazıyordu.bu şekil kurulum yaptım.bios ayarlarını achi de bıraktıgım da boot menü den windows u boot edemedim.achi mode tekrar uefi mod a aldığımda bir daha mac os a erişim sağlayamadım.kurulumu hiç takılmadan yapmıştım aslında

Şu anda uefi mod ile windows sorunsuz çalışıyor.resimde belirttiğim gibi achi mode de kurdum mac i fakat şu anda ulaşamıyorum

İlginiz için teşekkürler

El Capitanı Uefi modda kur. Windows çalışıyorsa El Capitana ulaşırsın.. Zaten El Capitanda bulunan bootloader de windowsu otomatik olarak görecektir.. Tekrardan kurman gerek. Ya da windowsa Easy BCD yükle. Easy BCD kullanımını youtube videolarından öğrenebilirsin. Denemekte fayda var.

El Capitanı Uefi modda kur. Windows çalışıyorsa El Capitana ulaşırsın.. Zaten El Capitanda bulunan bootloader de windowsu otomatik olarak görecektir.. Tekrardan kurman gerek. Ya da windowsa Easy BCD yükle. Easy BCD kullanımını youtube videolarından öğrenebilirsin. Denemekte fayda var.

Uefi modda kurmak mümkün değil.okuduğum makalelerde achi mode ye almazsak kurulum yapamayacağımız yazıyor.hatta her kurulum videosunda achi mode ye alınıyor.farklı bir alternatifi varsa uefi modda ikisini de kullanmam mümkün olacaktır.

AHCI Legacy yada UEFI farketmez, her halükarda SATA modun AHCI olması gerekiyor. BIOS ayarların nedir? Bir paylaşırsan kontrol edebiliriz.

Bios ayarları konunun en başında mevcut.başarılı kurulum yaptım fakat driver sorunu yaşadım.ethernet ile internete bağlandım fakat ses kartı conexant olduğu için bazı kext ler yüklesemde çalışmadı.ekran kartını da videonuzdan aynen uyguladım intel hd 4600 id sini.ekran kartını görmesine rağmen 7 mb gördü.3 gün uğraştım bütün boş zamanımı harcadım fakat çok istesemde kurmaktan vazgeçtim.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı