QP Prism 80x30 mousepad incelemesi

Arkadaşlar merhaba, incelememe hoşgeldiniz. QP Prism mousepad ürününü adından anlayacağınız üzere QP Bilişim'den 59 TL'ye satın aldım. 19 Kasım'da sipariş ettim 20 Kasım yani bugün geldi. İnternette ve forumda bu mousepadlarle ilgili bir konu göremedim o yüzden bu incelemeyi paylaşmak istedim.

Ürünü almak isteyenler için buraya linki bırakıyorum, bakabilirler.

Öncelikle QP'nin sitesindeki kadar parlak değil çok az bir miktar karartılmış gibi ama sensörler için çok parlak yapmamışlar zannedersem. Neyse mouse yüzeyi gayet güzel, kayıyor. Kenarları dikişli ve herhangi bir beyazlık falan yoktu, tertemiz geldi. Üzerindeki desenler ve firmanın logosu derin hatlarla çizilmiş yani 144P gibi değil 1080P gibi umarım anlatabilmişimdir. Bazı mousepadlerde üzerine basılan desen net olmuyor, bulanık oluyor.

Mousepad 80x30 boyunda. Klavyem 46 CM yani bana mouse için 34 CM alan kalıyor ki önceki kullandığım mousepade göre (Steelseries QCK 32 CM) büyük olduğu için yeterli geldi. İsteyenler 90x40 boyutunda aynı markanın farklı ürünlerine de bakabilirler. (QP Honeycomb XL ve QP Hexa)

Mousepadin alt yüzeyi masayı çok güzel kavrıyor, hareket çok zorlamadığın sürece etmiyor.

Önceki kullandığım Steelseries QCK mousepade göre biraz ince, hatta yarı yarıya. Ama o mousepadde kenarlarda dikiş olmadığı için her yerden soyulmuştu üst yüzeyi kenarları hep havaya kalkmıştı. Dikişli modellerde bu sorun olmuyor.

Ürünün artıları;
1-
Desenler çok keskin hatlara sahip.
2- Kaymıyor.
3- Mouse güzel kayıyor.
4- Klavyeyi elinizle ittirmediğiniz sürece kaymıyor. Ama ittirmenizi önermem mousepad çizilebilir.

Ürünün eksileri;
1-
Renkleri çok az miktar karartılmış gibi. Çok parlak değil, ama sorun teşkil etmiyor.
2- Daha kalın olabilirdi.

Sonuç: QP Bilişim'in kendi üretimi mousepadlerinden birisi olan QP Prism'i tavsiye ederim. 59 TL'yi hak eden bir ürün diye düşünüyorum. QP yine kalitesini konuşturmuş. Tabii ki HyperX ve Steelseries QCK Mass gibi ürünlerle karşılaştırmak yanlış olur ama bu fiyata bundan iyisi Şam'da kayısı. :)


Son olarak fotoğraflarla incelemeyi sonlandırıyorum. İncelememi okuyan okumayan herkese teşekkürler.

QPPrism_3.jpeg


QPPrism.jpeg


QPPrism_2.jpeg


 
@BerkayZ87 hocam mouse padin kumaşı havaya kalktı mı? Buna benzer bir mouse pad önerisi yapar mısınız?
Bende herhangi bir sorun yok, hala kullanıyorum ve memnunum.

Alternatif olarak genelde JD900 PRO alıyorlar. Kullanan arkadaşlarım var memnunlar ancak her siyah mouse padde olduğu gibi onda da grileşme olabiliyor.

1628179425014.png
 
Monster'ın mouse pad i nasıldır sizce?
 

Onunda stokları bitmiş hocam xrades bakıyorum şu an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı