Quest 3 mü Quest 3S mi?

Swoop38

Hectopat
Yer
USS Gerald R. Ford
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard:MSI Pro B650
CPU:Ryzen 5 7600
GPU:RTX 5070
RAM:32GB 6000MHZ
PSU:850W
SSD:1TB Samsung 970
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
VR almak istiyorum. Çok fazla AAA oyun oynamayı düşünmüyorum; genelde F1, ETS, Assetto Corsa ve VR uçuş simülasyonları oynayacağım. Ancak girdiğim forumların bir kısmında Quest 3S'in yeterli olduğu söylenirken, başka yerlerde “bütçen yetiyorsa Quest 3 al, 3S görüntü olarak zayıf” deniyor.
İkisi arasında neredeyse iki kat fiyat farkı var ve bu yüzden ciddi şekilde arada kaldım. Quest 3 için verilen para gerçekten değer mi emin olamıyorum. Quest 3S'in görüntü kalitesi bana biraz düşük gibi geldi ama VR teknolojisinde görüntü kalitesinin, monitöre kıyasla gerçekte nasıl hissettirdiğini de tam kestiremiyorum.
Bütçem ikisine de yetiyor ama yaklaşık 30k vermek de çok kolay değil tek ürüne.

Ucuz istiyorsanız 3S akıcı istiyorsanız 3
3s'i deneyimlediniz mi hocam? 3s görüntü kalitesi yeterli oluyor mu? bir keskinlik sorunu var mı görüntülerde?

Evet Quest 3 fiyat olarak cidden pahalı bir ürün alınca bir düşündürüyor gerek var mıydı diye. 3S kullanmadım ama Quest 3 kullandım bilgisayarımda Blade and sorcery oynadım full grafiklerde. Gözü yoruyor ve baş ağrısı bende bayağı bir yaptı 1 hafta sonra sattım. Ama ETS 2 assetto ve Flight Simulator'de oyun grafikleri çok daha net olduğu için bence çok kaliteli görüntü verir. Bilgisayarının da 5070 olduğunu görüyorum Quest 3'ün 4K monitör gibi çalıştığını düşün. Ben 4070 ile oynarken 2K çözünürlüğe çekmiştim seninde bunu yapman gerekebilir fps çok önemli çünkü gözlükte. Ve 3S'in fov alanı çok dar. Quest 3 çok geniş açılı olduğu için simülasyon oyunlarında baya bir fark yaratır.

3S'i deneyimlediniz mi hocam? 3S görüntü kalitesi yeterli oluyor mu? Bir keskinlik sorunu var mı görüntülerde?

Buradan bakın.

1769431639574.png

İlk defa sanal gerçekliği deneyimleyecekseniz veyahut daha önce hiç pancake lensli bir aygıt kullanmadıysanız, Quest 3S gayet yeterli. Donanımsal olarak çoğunlukla aynılar, sırf mercek ve ekran için neredeyse iki katını ödemek kulağınıza mantıklı geliyor mu? Ayrıca donanımı ne kadar sık kullanacağınızı da göz önünde bulundurun.

Haklısınız 30K ciddi para büyük ihtimal bir yerde 3 deneyimleyebilirsem ona bakacağım yoksa 3s alacağım yada 2. ellere biraz bakacağım galiba çok kroniği olan cihazlar değillermiş eğer kafama yatmazsa 3s şuan daha mantıklı çünkü biri 15k biri 30K

Haklısınız 30k ciddi para büyük ihtimal bir yerde 3 deneyimleyebilirsem ona bakacağım yoksa 3S alacağım ya da 2. ellere biraz bakacağım galiba çok kroniği olan cihazlar değillermiş eğer kafama yatmazsa 3S şu an daha mantıklı çünkü biri 15k biri 30k.

Kiralama siteleri var sanırsam oralarda bulabilirsin. 1 hafta Quest 3 veya S bulabilirsen kiralayıp dene belki sende de yan etkileri çok ağır olur çünkü başka bir dünyaya giriyorsun gerçeklik algın kayboluyor baş ağrısı tavan yapıyor. Bu sebepten ben satmak durumunda kaldım. Şansıma aldığım fiyattan satabildim kısa sürede. Normalde satışı da çok zor ve alıcı da çok olmadığı için ikinci elde çok değer kaybediyor. Bu yüzden kesinlikle test et mümkünse 1 hafta. Beğenirsen ikinci elde uyguna temiz kutulu sıfır ayarında Quest 3 alman mantıklı ilanlarda çok vardır pazarlık da yapılır alınır.

Kiralama siteleri var sanırsam oralarda bulabilirsin. 1 hafta Quest 3 veya S bulabilirsen kiralayıp dene belki sende de yan etkileri çok ağır olur çünkü başka bir dünyaya giriyorsun gerçeklik algın kayboluyor baş ağrısı tavan yapıyor. Bu sebepten ben satmak durumunda kaldım. Şansıma aldığım fiyattan satabildim kısa sürede. Normalde satışı da çok zor ve alıcı da çok olmadığı için ikinci elde çok değer kaybediyor. Bu yüzden kesinlikle test et mümkünse 1 hafta. Beğenirsen ikinci elde uyguna temiz kutulu sıfır ayarında Quest 3 alman mantıklı ilanlarda çok vardır pazarlık da yapılır alınır.
Evet çok mantıklı hocam. Teşekkürler kesinlikle deneyeceğim o sistemi bir bakayım bulabilirsem baya iyi olur hem evimde deneyimlemiş olurum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı