QVO 870 Neden Ucuz?

Ozanakgun26

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Arkadaşlar Samsung QVO 870 serisi haliyle QVO 860 serisinden daha güncel fakat güncel olmasının aksine fiyatları daha düşük.

Akakçe üzerinden yaptığım fiyat karşılaştırmasına göre.
2TB versiyonları.
870 serisinde 1655 TL ile 1790 TL aralığında (en ucuz 10 fiyat)
860 serisinde 1850 TL ile 2234 TL aralığında (en ucuz 10 fiyat)

Aynı durum 1 ve 4 TB olan versiyonlarda böyle.
Sıralı ve rastgele okuma yazma oranları arasında çok ciddi farklar olmasa da 870 modeli daha avantajlı gibi duruyor. Ayrıca veri yazma garantileri de aynı.
Durum böyle iken QVO 870 modelinin QVO 860 modelinden ciddi anlamda ucuz olmasının sebebi nedir?

Arkadaşlar Samsung QVO 870 serisi haliyle QVO 860 serisinden daha güncel fakat güncel olmasının aksine fiyatları daha düşük.

Akakçe üzerinden yaptığım fiyat karşılaştırmasına göre.
2TB versiyonları.
870 serisinde 1655 TL ile 1790 TL aralığında (en ucuz 10 fiyat)
860 serisinde 1850 TL ile 2234 TL aralığında (en ucuz 10 fiyat)

Aynı durum 1 ve 4 TB olan versiyonlarda böyle.
Sıralı ve rastgele okuma yazma oranları arasında çok ciddi farklar olmasa da 870 modeli daha avantajlı gibi duruyor. Ayrıca veri yazma garantileri de aynı.
Durum böyle iken QVO 870 modelinin QVO 860 modelinden ciddi anlamda ucuz olmasının sebebi nedir?
Akakçe'den baktığınıza göre satan yer farklıdır bir yer daha ucuza 870 satıyordur.

• Samsung 860-870 QVO​

Eki Görüntüle 865231
Durun! Yapmayın etmeyin, linçlemeyin. Bu SSD'nin bu konuda yer almasının sebebi, amacı dışında kullanılmasını ve önerilmesini engellemek istemem.
Öncelikle Samsung, QVO serisini depolama amaçlı bir çözüm olarak üretiyor. Ve bu yüzden de QVO serisinde QLC bellekler kullanıyor.
Pardon, 4-bit MLC demeliydim 🤭 Yavaş, ama daha fazla depolama alanı gibi avantajları var bu QLC belleklerin. İşte bu SSD'yi buraya eklememin sebebi de bu, amacı dışında önerilmesi.

Gidip işletim sistemi kuracak adama sırf Samsung ve ucuz diye bu modeli önerenleri görüyorum, yapmayın. Samsung diye işletim sistemi kurup kullanmak için alanları görüyorum, yapmayın. Sonra hızlarınız 80 MB/s olduğunda üzülürsünüz. Günlük kullanım için üretilmiş bir SSD değil, amacı doğrultusunda kullanılacaksa alınabilecek bir ürün tabii ki.
Edit: 870 QVO neden 860 QVO'dan ucuz demişsin, yanlış okumuşum. Fikrim yok :d

Son düzenleme:
Akakçe'den baktığınıza göre satan yer farklıdır bir yer daha ucuza 870 satıyordur.

Satan yerler farklı bu yüzden en uygun 10 fiyat olarak sıraladım. Aynı satıcılardan almaya kalkarsanız değişen bir şey olmuyor yine 870 modelini daha ucuza satarken 860 modelini daha pahalıya satıyorlar.

QVO SSD'ler HDD gibi depolama amaçlı kullanılır, diğer SSD'lere göre daha yavaştır ve işletim sistemi kurulmaya uygun değildir. Sebebi bu yüzden olabilir.

Bunu biliyorum zaten QVO daha çok fiyat performans olarak üretiliyor depolama ve oyunlar için ideal fakat görüşünüze kısmen katılmıyorum. Bu haliyle bile diğer SSD'lerden okuma yazma hızı olarak geri kalmıyor hatta geçtiğini bile görebiliriz ama tabii ki işletim sistemi için daha iyi bir SSD kullanmak gerekli burada haklısınız. Benim konuda sorduğum soruya gelecek olursak ben fiyatlarının düşük olma sebebinden ziyade 870 modelinin 860 modelinden düşük olmasını merak ediyorum.

Sebebi QLC bellek kullanması. QLC bellekli SSD'ler diğer TLC ve MLC kullanan SSD'lere göre her zaman daha ucuz olmaları ile önplana çıkıyor. QLC zaten depolama için üretilmiş bir bellek türü. Depolama için üretildiğinden maliyeti de az oluyor. Çok yakında QLC'nin yerini alacak PLC bellekli SSD'ler gelecek bir de. PLC bellek çok çok daha ucuz olacak. 4 TB SSD'yi mesela çok ucuza alabileceğiz artık PLC bellek ile.

Bu ssd'nin 8 tb lık versiyonun aldım. QLC bellek kullanıldığı söylenmiş ama Samsung'un sitesinde V-NAND 4bit MLC kullanıldığı yazıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı