R 5 5500 Zotac Twin Edge 4060 sistemde ne yükseltilmeli?

Maksimka

Decapat
Makaleler
2
Ekran kartım: Zotac Twin Edge 4060.
İşlemcim: Ryzen 5 5500.
Anakartım: Gigabyte B450 m k
SSD'im: Crucial P3 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD.
RAM: G.Skill Ripjaws 16 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM.
PSU: Rampage 80+Plus bronz.
Monitör: Rampage 27 inch 240 Hz.

Çoğunlukla oyun oynuyorum ayrıca bilgisayarın performansını arttıracak hızlandıracak bir parça olursa iyi olur.
Kasanın özellikleri bu şekilde. Bu aralar elime bir miktar para geldi soruda da göründüğü gibi sizce hangi parçadan yükseltmeliyim sistemi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçeniz varsa AM5 geçebilirsiniz ama bu AM5 anakart+DDR5 RAM+AM5 işlemci satın almak demek, onun dışında AM4 anakartı başka AM4 ile değiştirmek çok mantıklı olmaz bu durumda. Eğer işlemci yükseltmek isterseniz elinizdekini satıp daha güçlü X3D veya X AM4 işlemci alabilirsiniz. Amacınız çok abartı olmayan bir yükseltme ise benim ilk önerim 1TB SSD'ye geçmek ve daha kaliteli bir PSU almak olurdu. Ayrıca işlemci soğutucunuz mevcut değil ise işlemci soğutucu da alabilirsiniz.

Eğer bütçeniz varsa AM5 geçebilirsiniz ama bu AM5 anakart+DDR5 RAM+AM5 işlemci satın almak demek, onun dışında AM4 anakartı başka AM4 ile değiştirmek çok mantıklı olmaz bu durumda. Eğer işlemci yükseltmek isterseniz elinizdekini satıp daha güçlü X3D veya X AM4 işlemci alabilirsiniz. Amacınız çok abartı olmayan bir yükseltme ise benim ilk önerim 1TB SSD'ye geçmek ve daha kaliteli bir PSU almak olurdu. Ayrıca işlemci soğutucunuz mevcut değil ise işlemci soğutucu da alabilirsiniz.

Hocam anakartlar hakkında pek bilgim yokta am 4 anakarta DDR 5 RAM takılmıyor mu veya am 4 anakart hangi işlemcileri destekliyor eğer ki DDR 5 veya yüksek işlemcileri desteklemiyorsa anakart yükseltmek daha mantıklı geldi PSU'ya gelince bende isterim yeni ve kalitelisine ama 4 k civarı dolaşıyor şu an o paranın biraz üstüne kaliteli anakart almak daha cazip geliyor çalışıyorsa karışma misali.

5700x3D ve RAM'ı 32 yapın uzun süre gider.

Hocam ben biraz araştırdımda am 5 geçmek daha mantıklı gibi hem geleceğe yönelikte olur DDR 5 RAM olması falan tabii daha fazla bütçe ayırmak lazım. Ki zaten şu an 1080P'ye fazlasıyla yeterli bir sistemim varken direk işlemci yerine anakartı yükseltmek daha mantıklı. R 5 5500 işlemci ve DDR 4 RAM am 5 anakarta takılmaz değil mi bunun için anakart RAM işlemciyide birlikte almam lazım.

Hocam ben biraz araştırdımda am 5 geçmek daha mantıklı gibi hem geleceğe yönelikte olur DDR 5 RAM olması falan tabii daha fazla bütçe ayırmak lazım. Ki zaten şu an 1080P'ye fazlasıyla yeterli bir sistemim varken direk işlemci yerine anakartı yükseltmek daha mantıklı. R 5 5500 işlemci ve DDR 4 RAM am 5 anakarta takılmaz değil mi bunun için anakart RAM işlemciyide birlikte almam lazım.

AM4 tamamen DDR4 kullanır, AM5 de DDR5 yani evet DDR5'i AM4 anakarta takamazsınız ve AM5 anakart alırsanız DDR5 RAM ve AM5 işlemci alacaksınız.

Onun dışında şu anda arkadaşın dediği gibi 5700x3D ve 32 GB RAM'e yükseltmek size güzel bir güç sağlar, AM5'e geçseniz bile verdiğiniz paraya kıyasla 'ölümcül' bir performans farkı yaşamazsınız, ha tabii artar performans bayağı bir artar ama biraz daha bekleyip kaliteli bir B850 veya B650 anakart almak mantıklı olur.

Ayrıca AM5 platformuna geçmeden önce Rampage PSU yerine güzel kaliteli bir PSU almanız PC sağlığı açısından çok iyi olur keza Donanım Arşivi'nin PSU dahil kasalar ile ilgili paylaştığı videoda yorumlarda birkaç kişi bu meselenin Rampage de yaşandığını belirtmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı