R3 1200 ile GTX 1060 tamamen kullanılmıyor

OldComputer

Kilopat
Ekran kartım GTX 1060 6 GB Gaming X Plus, işlemcim Ryzen 3 1200 3.7 GHz overclocklu. Ekran kartım performansının %70'ini kullanamıyor. Acaba işlemcim arızalanıyor mu? Bu kadar performans kaybı imkansız. Sıcaklık değerleri görüldüğü üzere normal.

151348803_3632344513467827_3251784760905241177_o.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım GTX 1060 6 GB Gaming X Plus, işlemcim Ryzen 3 1200 3.7 GHz overclocklu. Ekran kartım performansının %70'ini kullanamıyor. Acaba işlemcim arızalanıyor mu? Bu kadar performans kaybı imkansız. Sıcaklık değerleri görüldüğü üzere normal.

Eki Görüntüle 881881
Darboğaz var. Ryzen 5 1600AF alabilirsiniz eğer daha güçlü bir işlemci istiyorsanız.

Darboğaz olabilir de %70lik darboğaz da olmaz. Burada bir sorun var. Ben aynı oyunda %95/%100 performans alıyordum. Yeni işlemci alabilecek olsam post açmak yerine alırdım. Ben sorunu anlamak için post açtım acaba mining mi yapılıyor vesaire.

Darboğaz olabilir de %70lik darboğaz da olmaz. Burada bir sorun var. Ben aynı oyunda %95/%100 performans alıyordum. Yeni işlemci alabilecek olsam post açmak yerine alırdım. Ben sorunu anlamak için post açtım acaba mining mi yapılıyor vesaire.
Ryzen 5 2600 kullanıcısı olarak BF V oynarken işlemci epey kullanılıyor ve senin işlemci ekran kartına göre oldukça kötü. Ya işlemciyi değiştireceksin ya da daha düşük bir ekran kartı kullanacaksın. Attığın değerlerde görülmekte ki cpu'nun tamamı kullanılırken gpu kullanılmıyor. Dar boğazdan başka bir sebep aramana gerek yok.

Ryzen 5 2600 kullanıcısı olarak BF V oynarken işlemci epey kullanılıyor ve senin işlemci ekran kartına göre oldukça kötü. Ya işlemciyi değiştireceksin ya da daha düşük bir ekran kartı kullanacaksın. Attığın değerlerde görülmekte ki cpu'nun tamamı kullanılırken gpu kullanılmıyor. Dar boğazdan başka bir sebep aramana gerek yok.
Darboğaz olduğunu ben de görebiliyorum ama %70lik darboğaz olması için benim 10 yıllık işlemci kullanıyor olmam gerekir. Dediğim gibi eskiden ekran kartımın %95'inden faydalanabiliyordum.

Darboğaz olduğunu ben de görebiliyorum ama %70lik darboğaz olması için benim 10 yıllık işlemci kullanıyor olmam gerekir. Dediğim gibi eskiden ekran kartımın %95'inden faydalanabiliyordum.
Anlatamadım galiba dünyalı dostum, kaçırıldın!
Şakası bir yana BF gibi Frostbite oyun motoru oyunları yüksek işlem gücü gerektirmekte ve bu nedenle işlemcin oyunda kullanılması gereken gpu-cpu birliği için yetersiz kalıyor. Eskiden oynadığın oyunlar işlem gücü gerektirmeyen oyunlar olabilir ancak bu oyun böyle ve çözümü işlemcini değiştirmek. Mesela hiçbir oyunda darboğaz olmazken Witcher 1'de çok eski bir oyun olduğu için darboğaz oluyordu ve 2007 yılında çıkmış bir oyunda drop yiyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı