R3 1200AF düşük voltaj sorunu

213082

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar Gigabyte B350 D3V anakarta sahibim. R3 1200AF işlemcim var. OC denemeleri yapıyordum. Bilgisayarı 7-8 defa yeniden başlattım art arda. Sonra voltaj ayarlarına tekrar geldiğimde verdiği voltajın düştüğünü gördüm. Stok halinde 0.95 civarı voltaj alıyor işlemci. Normalde 1.1 civarıydı. BIOS'dan +156 voltaj verdiğimde 1.308 oluyordu. Şimdi onu vermem için +192 voltaj vermem gerekiyor. Neden böyle birşey oldu? İşlemciyi çıkarıp taksam düzelir mi?

Anlık voltaj değerlerine denk gelmişsindir. Tavsiyem kurcalayıp durma, voltaj işi çocuk oyuncağı değildir. Harddisklerin bile zarar görebilir ki forumda böyle tecrübe yaşayanlar var. Endişe etmene gerek yok, sistemde bir sorun varsa kendini kapatır ya da mavi ekran verir.

Anlık voltaj değerlerine denk gelmişsindir. Tavsiyem kurcalayıp durma, voltaj işi çocuk oyuncağı değildir. Harddisklerin bile zarar görebilir ki forumda böyle tecrübe yaşayanlar var. Endişe etmene gerek yok, sistemde bir sorun varsa kendini kapatır ya da mavi ekran verir.
Voltaj değerlerini bir süre takip ettim. Anlık voltaja denk gelmediğime eminim. Normalde 4.0GHz için +156 voltaj veriyordum. Şimdi aynı değeri görmek için +192 voltaj veriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı