R3 1300X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

kaonashii99

Hectopat
Minidump dosyalarım:
  • İşlemcim: AMD Ryzen 3 1300X.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • Ekran kartı: Gigabyte Radeon RX570 4 GB.
  • RAM: 8 GB 3000 MHz.
  • SSD: 240 GB.
  • 500 GB hard disk.
2 ay önce daha sık mavi ekran yiyordum, format atım, 0 kurulum yaptım, karşıma tekrar çıkmaya başladı. Sürekli farklı farklı hatalarla geliyor mavi ekran. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ekran kartımda sorun yok yalnız oyuna girdiğimde mavi ekran aldığımda ekran kartımın ışıkları devamlı yanıp sönmeye başlıyor diskten mi bilmem ses geliyor bu sorun format atmadan ilk mavi ekran yediğimde başıma gelmişti format atıktan sonra mavi ekran yediğimde aynı şeyler oluyor tekrar bazen.
YARDIM !

Son düzenleme:
Windows 10 SSD'ye kuruluysa sistem çalışır.

HDD'nin kablolarını çıkartırsan HDD'yi kullanamazsın ve mavi ekran alır mısın denemiş olacağız.

Sadece 500 GB depolaman azalmış olacak.

HDD düzeltmek ya da çıkartmamak için elimizden gelen bir yol yok mu 2 tane warning hatası aldığımı gördünüz bunlarla ilgili bir çözüm var mı HDD bozuksa biliyorum telafisi olmuyor yenilemek dışında ancak testlerde sağlıklı gözüktüğü için soruyorum.

HDD Low Level Format var.

HDD Regenerator var.

Ek olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve " chkdsk /f /r " şu komutu gir. Sonradan " y " tuşuna basacaksınız ve sistem yeniden başlatılacak. Sonra disk ile ilgili birkaç şeyi düzeltmeye çalışacak galiba.

Bu komut böyle şeyler yapıyor.

"chdsk" komutu belki düzeltebilir diyorum. Şansımızı deneyelim.

Bu arada mavi ekran alırsanız minidump dosyasını paylaşırsınız.

HDD Low Level format ilgili bir bilgi birikimim yok alta yazdığınız çözüm yollarını yapmıştım zaten Low Level format için hazır bir uygulama var mı yoksa kendi elimle flash ile mi bir format atmam lazım.

Böyle rehber bir konusu var.

Benim pek disk ile tecrübem ve bilgim yok. Sadece testler ile ilgili 2-3 şeyden anlıyorum bu kadar.

@24099
Hocam anlıyorsunuz değil mi?
Bakarsanız sevinirim hocam.

@283156
Biraz bakamıyorum bu aralar hocam, kusura bakma lütfen anca gelebildim konuya

@kaonashii99
Mavi ekran raporlarına Caine baktığı için bakmadım. Disk konusu için yazayım. LLF deneyebilirsiniz ama gerek var mı? Sanmıyorum gerekli olduğunu. Sektörler zaman içerisinde ölebilir, bana kalırsa 1 sektör de göz ardı edilebilir. CHKDSK deneyin, bozuk sektörlerde kurtarılması veya onarılması gereken bir veri varsa onu halletmeye çalışacaktır. Yazılımsal sıkıntıları da düzeltir. LLF'yi de en son yaparsınız baktınız olmadı.

Ek olarak HDD garantisi dolmadıysa garantiye de gönderebilirsiniz değişim için.

Hocam ben pek disk sorunları bilmiyorum. Daha zaten yeni sayılırım gerçekten. Doğru düzgün mavi ekran sorunlarına bakalı 3 ay oldu. O yüzden pek tecrübem yok.

O yüzden etiketliyorum.

Kusuru olmaz hocam. Bakmanız yeterli zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…