R3 2200G Düşük Bütçeli APU Sistem Toplama

Evet. Sistem yükselttiğimde ileride PSU ile uğraşmak istemedim. Toplamda 2450 TL'ye mal ettim ama sistemden biraz daha kısarak 2000 TL altına bile inebilirdim. Ancak bu sefer 8 pinli GPU girişi olmayan ve muhtemelen 80+ olmayacak olan bir PSU almak zorunda kalırdım, RAM tek kanal 8 GB alabilirdim Mhz'si de hızlı olabilirdi ama bu sefer APU'lar cift kanal belleklerle (Mhz'den kısmen feragat etsen bile) daha iyi çalışıyor kanaatine ulaştım v.s v.s.

Uzun işlermiş hakikaten olsun ama PC toplamayı iyice öğrendim.

2x8 mi arıyorsunuz 2x4 mu?
2x4 CS GO Valorant LoL tarzı oyunlara yeter diye düşünüyorum. Ama işte APU sistem topladığım için frekans sıkıntım var.

2x4 CS:GO Valorant LOL tarzı oyunlara yeter diye düşünüyorum. Ama işte APU sistem topladığım için frekans sıkıntım var.

2x4 yeterde hocam bunun stoga gelcegi belli degil ondan başka sitelerden alman gerekebilir
.

Benim topladığım sistemde en çok zorlandığım kısım ram seçmekti. Önerebileceğiniz ram var mı? Frekansı düşük olmayan. Bir de Ryzen 3 3200g nin testlerine baktığımda gayet olumlu performanslar vardı. Ryzen 2200g ye bakmadım. Aralarında ne kadar fark olur bilemem.

2200G ile 3200G arasında mutlaka fark vardır ama ne derecede hissedilebilir bilemem. APU içindeki dahili grafik biriminin seviyesine göre hissedilir bir fark olur ama. Yani 2400G muhtemelen 3200G'den daha hissedilebilir APU performansı verecektir.

RAM konusunda ne olursa olsun ama çift kanallı RAM almaya özen gösterin. Yukarda da yazdığım gibi araştırırken çift kanallı belleklerin Mhz kısmen düşük olsa bile APU'larda daha iyi performans veridğine kanaat getirmiştim ama neye dayanarak bunu yaptığımı kaydetmediğimden kaynak gösteremiyorum.

2x4 CS:GO Valorant LOL tarzı oyunlara yeter diye düşünüyorum. Ama işte APU sistem topladığım için frekans sıkıntım var.

Bu arada 2 GB RAM'in R3 3200G'ye gitcegi için kalan 6 GB RAM'le bence sıkıntı çekersin bir anlıkda olsa drop girebilir arkada internet sayfaları açık olur müzik dinlersin oyun oynarken skıntı çıkabilir diye düşünüyorum.

Bu arada 2 GB RAM'in R3 3200G'ye gitcegi için kalan 6 GB RAM'le bence sıkıntı çekersin bir anlıkda olsa drop girebilir arkada internet sayfaları açık olur müzik dinlersin oyun oynarken skıntı çıkabilir diye düşünüyorum.

Bu doğru. 16 GB alınabiliyorsa mutlaka o alınmalı. Ancak bütçe söz konusuysa 8 GB. Tabi her ikiside çift kanallı olmalı.

Bu doğru. 16 GB alınabiliyorsa mutlaka o alınmalı. Ancak bütçe söz konusuysa 8 GB. Tabi her ikisi de çift kanallı olmalı.

Ama 2x4 yapıp Athlon 3000G alırsan 700 lira gibi bir fiyat boşa çıkıyor mönitorun yoksa mönitor alabilirsin.
Ama 2x4 yapıp Athlon 3000G alırsan 700 lira gibi bir fiyat boşa çıkıyor mönitorun yoksa mönitor alabilirsin.

Ama ne yalan söyliyim ben 3000G'nin Valorant PUBG Apex tarzı CPU performansını begenemedim nedense zaten 2 çekirdek Ryzen 3 3200G'de ama 1080P'de 60 FPS alabiliyorsunuz PUBG'de apexdede öyle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı