R3 2200G sistem donuyor

Onurerb67

Centipat
Arkadaşlar ilk olarak sistemim.
-R3 3200 g.
- G.Skill 8 GB 3000 MHz RAM.
-Rampage 500 Watt PSU (bundan süpheleniyorum)
-ASUS Prime B450 M-K.
-Crucial 480 GB SSD.
Şimdi olay şu oyun oyarken oyun donuyor ama fareyi oynatabiliyorum 2 3 saniye sonra fare de gidiyor sonra ekran kararıp masaüstüne atıyor ve oyuna da tekrar giriş yapamıyorum ama bazen bazı oyunlarda (LoL gibi) 10 snlik donmadan sonra oyuna devam edebiliyorum. Bu sadece oyunlarda değil nadirde olsa masaüstünde de oluyor. Anlamadığım mavi ekran falan da vermiyor. 2 kez format attım baska SSD'de denedim ne yaptıysam düzeltemedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

-R3 3200 g.
-ASUS Prime B450 M-K.
-Crucial 480 GB SSD.
Şimdi olay şu oyun oyarken oyun donuyor ama fareyi oynatabiliyorum 2 3 saniye sonra fare de gidiyor sonra ekran kararıp masaüstüne atıyor ve oyuna da tekrar giriş yapamıyorum ama bazen bazı oyunlarda (LoL gibi) 10 snlik donmadan sonra oyuna devam edebiliyorum. Bu sadece oyunlarda değil nadirde olsa masaüstünde de oluyor. Anlamadığım mavi ekran falan da vermiyor. 2 kez format attım baska SSD'de denedim ne yaptıysam düzeltemedim.

Bence RAM'i Dual Channel 16 GB yapsan düzelir. APU işlemcilerde VRAM olarak bellek kullanılır. RAM ne kadar iyiyse o kadar performans alırsın.

-R3 3200 g.
-ASUS Prime B450 M-K.
-Crucial 480 GB SSD.

Sistem ısınıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol edin.

Hocam şimdi aklıma şunlar geliyor:
  • Işlemci çok ısınıyor olabilir.
  • RAM muhtemelen bir tane bulunuyor. Bundan dolayı yapıyor olabilir.
  • Dediğiniz gibi PSU olabilir.
Ben RAM ve PSU ikilisinden şüpheliyim. Eğer RAM bir tane ise ona bir tane daha 8 GB almaya çalışın. Bir de imkanınız varsa başka bir PSU kullanarak deneme yapın.

-R3 3200 g.
-ASUS Prime B450 M-K.
-Crucial 480 GB SSD.

RAM'den dolayı dsotum APU sistem kullanıyorsun 8x2 16 GB RAM kullanmıyorsun o yüzden. Aynı modelden bir RAM daha al.

Sistem ısınıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol edin.
İşlemci sıcaklığım 55 i hiç geçmiyor
Hocam şimdi aklıma şunlar geliyor:
  • Işlemci çok ısınıyor olabilir.
  • RAM muhtemelen bir tane bulunuyor. Bundan dolayı yapıyor olabilir.
  • Dediğiniz gibi PSU olabilir.
Ben RAM ve PSU ikilisinden şüpheliyim. Eğer RAM bir tane ise ona bir tane daha 8 GB almaya çalışın. Bir de imkanınız varsa başka bir PSU kullanarak deneme yapın.
ram den dolayı olabilir deediğiniz gibi ekran kartı fişi çekmeden önce donma fln olmuyordu
RAM'den dolayı dsotum APU sistem kullanıyorsun 8x2 16 GB RAM kullanmıyorsun o yüzden. Aynı modelden bir RAM daha al.
olabilir sağolun

İşlemci sıcaklığım 55'i hiç geçmiyor.

RAM'den dolayı olabilir deediğiniz gibi ekran kartı fişi çekmeden önce donma falan olmuyordu.

Olabilir sağ olun.

RAM dostum bunun sorunu APU sistem RAM'den kullanıyor ekran kartı VRAM'ini o yüzden RAM'in kalmıyor bir RAM daha al aynı modelden iyi geceler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı