R3 2200G sisteme RAM takviyesi

_null

Hectopat
Ryzen 3 2200G işlemci, Gigabyte B450M S2H V2 anakart ve Adata XPG 3200MHz DDR4 8 GB RAM kullanıyorum. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine 1 tane daha RAM almaya karar verdim. Yüksek FPS artışı yaşar mıyım? Artış olursa ne kadar olur, fiyatına değer mi? Bu soruların cevabını verirseniz çok mutlu olurum.

Not: Aynı model almak istiyorum ama fiyat farkından dolayı 3200 MHz yerine 3000 MHz alsam sorun yaşar mıyım?

APU sisteminize 8 GB ilave RAM eklemeniz size gözle görülebilir bir performans artışı sağlar.
RAM'in aynısından almanızı öneririm.
Yeri geliyor birebir aynı RAM'ler bile kit olmadığı için sorun çıkarılabiliyor onun için RAM'in aynısından bulmanızı öneririm.

Bildiğim kadarıyka RAM frekansları aynı olması gerekiyor ayrıca sistemin APU olduğu için RAM'ini çift kanal yapmak FPS'ini ortalama yarı yarıya yükseltecektir.

Ryzen 3 2200G işlemci, Gigabyte B450M S2H V2 anakart ve Adata XPG 3200MHz DDR4 8 GB RAM kullanıyorum. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine 1 tane daha RAM almaya karar verdim. Yüksek FPS artışı yaşar mıyım? Artış olursa ne kadar olur, fiyatına değer mi? Bu soruların cevabını verirseniz çok mutlu olurum.

Not: Aynı model almak istiyorum ama fiyat farkından dolayı 3200 MHz yerine 3000 MHz alsam sorun yaşar mıyım?

Aynı RAM'den bir tane daha alın 3200MHz'lik versiyonunu alın uyuşmazlık vs olmasın garanti olsun %40'lık performans artışı gözlersiniz eğer sistem APU ise.

Performans artışı sizi tatmin eder. 3000MHz almayın çünkü elinizde hazır 3200MHz var zaten hızınız da düşmesin boşuna. Ryzen APUlarda frekans da fark ediyor.

Kesinlikle aynı hızda almanı tavsiye ederim, çalışır mı çalışır ama sorun yaşamamak adına benim tavsiyem aynısından al.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00