R3 2200G sistemin oyun performansı nasıl artırılabilir?

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
Patriot Viper 3200MHz Cl16 8x2 Dual Channel RAM
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240GB, WD 500 ve 160GB 7200RPM
Ekran kartı
Vega 8
Anakart
GIGABYTE B450M S2h V2
İşlemci
Ryzen 3 2200G
Merhaba, iyi sosyaller.
Sürücülerim güncel, chipset ve BIOS güncel, yaklaşık 1 hafta önce RAM aldım fakat eş değer sistemlerdeki performansı elde edemiyorum maalesef.
BIOS üzerinden Vega 8'e 4 GB bellek verdim. XMP açık, OC yapmadım.
Ne yapabilirim?

Merhaba, iyi sosyaller.
Sürücülerim güncel, chipset ve BIOS güncel, yaklaşık 1 hafta önce RAM aldım fakat eş değer sistemlerdeki performansı elde edemiyorum maalesef.
BIOS üzerinden Vega 8'e 4 GB bellek verdim. XMP açık, OC yapmadım.
Ne yapabilirim?

Aynı sorundan bende muzdaribim. 1 hafta önce topladım 2200G'yi yine çift kanal 16 GB RAM takılı. Fakat bende YouTube'da ki oyun benchmarklarının yanından bile geçemiyorum. O yüzden satmayı düşünüyorum.

Aynı sorundan bende muzdaribim. 1 hafta önce topladım 2200G'yi yine çift kanal 16 GB RAM takılı. Fakat bende YouTube'daki oyun benchmarklarının yanından bile geçemiyorum. O yüzden satmayı düşünüyorum.

Sosyaldaki 1-2 hocama da sordum, benim performansım gerçekten düşük.
Satılığa koydum işlemciyi fakat çok da uğraşmak istemiyorum açıkçası.
R5 2400G-3400G'ye geçmek nasıl olur hocam, değer mi?

Sosyaldaki 1-2 hocama da sordum, benim performansım gerçekten düşük.
Satılığa koydum işlemciyi fakat çok da uğraşmak istemiyorum açıkçası.
R5 2400G-3400G'ye geçmek nasıl olur hocam, değer mi?

2400G değmez ama 3400G değebilir. Ama bende satıp bir daha bulaşmayacağım APU'ya. Emin olun benim testlerimde düşüktür hocam. LoL'de sürekli drop yiyorum Ultra'da sabit 100-110 oynarken benchmarkta ben 60-70 görüyorum. Bannerlord'da 720 Low da 60 80 FPS alırlarken yarısını alamıyorum. 2014 oyunu olan amazing Spider-Man 2 de orta ayarlarda kasmadan oynayamıyorum. Sebebini inanın bulamadım bütün testler normal. Bu yüzden sistemden soğudum.

Düzenleme: R5 serisinden bahsetmişsiniz, kesinlikle değer geçmeye o zaman.

2400G değmez ama 3400G değebilir. Ama bende satıp bir daha bulaşmayacağım APU'ya. Emin olun benim testlerimde düşüktür hocam. LoL'de sürekli drop yiyorum Ultra'da sabit 100-110 oynarken benchmarkta ben 60-70 görüyorum. Bannerlord'da 720 Low da 60 80 FPS alırlarken yarısını alamıyorum. 2014 oyunu olan amazing Spider-Man 2 de orta ayarlarda kasmadan oynayamıyorum. Sebebini inanın bulamadım bütün testler normal. Bu yüzden sistemden soğudum.
Chipset güncellemelerini yaptınız mı?
BIOS Güncel mi hocam?
Overclock da deneyebilirsiniz zorlamadan, zaten çok ısınan bir işlemci değil.
BIOS üzerinden APU'ya 4 GB bellek verirseniz az da olsa bi' FPS artışı oluyor.

Chipset güncellemelerini yaptınız mı?
BIOS Güncel mi hocam?
Overclock da deneyebilirsiniz zorlamadan, zaten çok ısınan bir işlemci değil.
BIOS üzerinden APU'ya 4 GB bellek verirseniz az da olsa bi' FPS artışı oluyor.

Evet chipset güncellemeleri yapılı. Biost güncel. Overclock da denedim ama sonuç aynı.

Arkadaşlar aynı işlemci ve APU'yu bende kullanıyorum performansından gayet memnunum isteyene test sonuçlarını da atabilirim. Çoğu videodaki oyun FPS test sonuçlarını geçiyorum. Bunun için püf noktaları atayım.
GPU frekansı 1600MHz yapmak.
Ramleri olabilecek en yüksek frekansta çalıştırmak.
Ve çok da etki etmese de işlemciye overclock yapmak.
Sistemim:
ASUS B450M k II 4400MHz anakart.
120gb SSD
1tb 2.5 inch HDD
Ryzen 2200G 4.1 GHz o.c işlemci.
APU 1600MHz otomatik voltaj.
8 GB X2 16gb XPG D30 3000MHz ama aktif 3533 CL16 olarak kullanıyorum 1.39 voltaj.
APU'ya 64 MB VRAM verdim çünkü gereksiz testlerde de bir fark göremedim.

Arkadaşlar aynı işlemci ve APU'yu bende kullanıyorum performansından gayet memnunum isteyene test sonuçlarını da atabilirim. Çoğu videodaki oyun FPS test sonuçlarını geçiyorum. Bunun için püf noktaları atayım.
GPU frekansı 1600MHz yapmak.
Tankeri olabilecek en yüksek frekansta çalıştırmak.
Ve çok da etki etmese de işlemciye overclock yapmak.
Sistemim:
ASUS B450M k II 4400MHz anakart.
Ryzen 2200G 4.1 GHz o.c işlemci.
APU 1600MHz otomatik voltaj.
8 GB XPG D30 3000MHz ama aktif 3533 CL16 olarak kullanıyorum 1.39 voltaj.

Dediğiniz her şeyi denedim. RAM'lere voltaj vermek haricinde. Sonuçlar aynı kaldı. İşlemcide sorun olduğunuda sanmıyorum çünkü bütün testlerden geçti. Anlamsız bir sorun var şu an ortada. Oyunları HDD'den oynuyorum diye olabilir mi diye düşünmüyorum değil.

Dediğiniz her şeyi denedim. RAM'lere voltaj vermek haricinde. Sonuçlar aynı kaldı. İşlemcide sorun olduğunuda sanmıyorum çünkü bütün testlerden geçti. Anlamsız bir sorun var şu an ortada. Oyunları HDD'den oynuyorum diye olabilir mi diye düşünmüyorum değil.

Eğer HDD baş sector varsa veya okuma yazma hızları çok düşükse olabilir oda bir ihtimal elbette. Fakat onun dışında olacağını zannetmiyorum zira bende HDD üzerinden oynuyorum. Sadece Windows ve programlar SSD üzerinde kurulu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı