R3 2200G sistemin oyun performansı nasıl artırılabilir?

İşletim sistemi
Windows 11
Eğer HDD baş sector varsa veya okuma yazma hızları çok düşükse olabilir oda bir ihtimal elbette. Fakat onun dışında olacağını zannetmiyorum zira bende HDD üzerinden oynuyorum. Sadece Windows ve programlar SSD üzerinde kurulu.

Okuma yazma gayet normal bad sector de yoktu. Satmayı düşünüyorum artık işlemciyi onun için daha fazla uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı + işlemci kombinasyonuyla devam edeceğim gibi gözüküyor.

Okuma yazma gayet normal bad sector de yoktu. Satmayı düşünüyorum artık işlemciyi onun için daha fazla uğraşmak istemiyorum. Ekran kartı + işlemci kombinasyonuyla devam edeceğim gibi gözüküyor.

Ah hocam ah keşke bende geçebilsem sırf bütçe olmadığı için bu overclock işlerine giriştim. Zamanında giriş seviyesi bilgisayar için Vatan'dan toplamıştım. APU olduğunu sonradan öğrendim işlemcinin sonrası tamamen meraka dayalıve biraz da can sıkıntısına bağlı ilerledi. Bundan 1 yıl önce yakınımda RX570 350 TL'ye bulmuştum sadece coil whine sorunu vardı. O günden beri hayata küstüm bu piyasa şu an berbat.
Merhaba, iyi sosyaller.
Sürücülerim güncel, chipset ve BIOS güncel, yaklaşık 1 hafta önce RAM aldım fakat eş değer sistemlerdeki performansı elde edemiyorum maalesef.
BIOS üzerinden Vega 8'e 4 GB bellek verdim. XMP açık, OC yapmadım.
Ne yapabilirim ?

CPU Z üzerinden donanım bilgilerinizi atar misiniz? Daha detaylı bilgi edinirsem merakımı gider miş olurum en azından.
Merhaba, iyi sosyaller.
Sürücülerim güncel, chipset ve BIOS güncel, yaklaşık 1 hafta önce RAM aldım fakat eş değer sistemlerdeki performansı elde edemiyorum maalesef.
BIOS üzerinden Vega 8'e 4 GB bellek verdim. XMP açık, OC yapmadım.
Ne yapabilirim?

Bu arada RAM'ler eğer dual kit halinde değilse ve seri numaraları uyuşmuyor ise tam uyumlu çalışmazlar. Sağ elin sol eli hissetmemesi gibi. Stabil performans için daima Dual kit tavsiye ederim. Mesela ben 8 GB Kingston Single RAM'i satıp Dual kit halinde 16 GB RAM aldım. İlk başta 8 GB xpgd30 almıştım fakat fark ettim ki iki farkli RAM pek de performans artışı yapmıyor muş.

Son düzenleme:
Ah hocam ah keşke bende geçebilsem sırf bütçe olmadığı için bu overclock işlerine giriştim. Zamanında giriş seviyesi bilgisayar için Vatan'dan toplamıştım. APU olduğunu sonradan öğrendim işlemcinin sonrası tamamen meraka dayalıve biraz da can sıkıntısına bağlı ilerledi. Bundan 1 yıl önce yakınımda RX570 350 TL'ye bulmuştum sadece coil whine sorunu vardı. O günden beri hayata küstüm bu piyasa şu an berbat.

CPU Z üzerinden donanım bilgilerinizi atar misiniz? Daha detaylı bilgi edinirsem merakımı gider miş olurum en azından.

Bu arada RAM'ler eğer Dual kit halinde değilse ve seri numaraları uyuşmuyor ise tam uyumlu çalışmazlar. Sağ elin sol eli hissetmemesi gibi. Stabil performans için daima Dual kit tavsiye ederim. Mesela ben 8 GB Kingston Single RAM'i satıp Dual kit halinde 16 GB RAM aldım. İlk başta 8 GB xpgd30 almıştım fakat fark ettim ki iki farkli RAM pek de performans artışı yapmıyor muş.

Kusura bakmayın hocam mesajınızı şimdi gördüm, CPU-Z üzerinden hangi bilgileri atayım hocam?
Ayrıca seri numaraları uyuşmama olayını duymuştum fakat bunu da göz önünde bulunduracağım.

Kusura bakmayın hocam mesajınızı şimdi gördüm, CPU-Z üzerinden hangi bilgileri atayım hocam?
Ayrıca seri numaraları uyuşmama olayını duymuştum fakat bunu da göz önünde bulunduracağım.

Memory vs SPD kısmı yeterli.

Bu arada oyunlarda ne gibi bir performans elde ediyorsunuz? Kendiminki ile karşılaştırmak istiyorum. Bakalım ne kadar fark var?

Memory vs SPD kısmı yeterli.

Bu arada oyunlarda ne gibi bir performans elde ediyorsunuz? Kendiminki ile karşılaştırmak istiyorum. Bakalım ne kadar fark var?
Sanırım korktuğunuz başıma geldi...

Dosya Ekleri

• image_2022-01-05_113410.png
    image_2022-01-05_113410.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 41
  • image_2022-01-05_113506.png
    image_2022-01-05_113506.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 38
  • image_2022-01-05_113527.png
    image_2022-01-05_113527.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 33
Hocam, Nanya'yı değiştirmek mantıklıca olur fakat o masrafa girmek mantıklı mı bilemiyorum.

Gerek yok riske girmeyin hiç. İsterseniz benim gibi overclock yapıp CL değerleri düşürüp eş değer bir değer yakalayarak performansı biraz daha arttırabilirsiniz. Benim ramlerin 3000 MHz idi. Çipler kaliteli değil ama aktif olarak 3533 MHz cl16 de kullanabiliyorum. Gayet tatmin edici sonuçlar aldım. Niyetiniz varsa yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı