R3 2200G ve GTX 1650 Super sistemde darboğaz nasıl engellenebilir?

gospode

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı 2 senedir kullanıyorum AMD Ryzen 2200G 1650 Super 16 GB RAM 240GB SSD 1TB HDD bulunmakta ve Rainbow oyununu da 1 senedir oynuyorum ve artık Rainbow'da droplar FPS düşmesi kasma ve donma olmaya başladı stabil olarak Rainbow da 120-140 arası bir FPS alıyordum ama 2 haftadır olan bu neden yüzünden FPS 60 kadar düşüyor ama bir anda düşüyor sesler takılıyor ve sanki TP atar gibi oluyor. Bu sorun Valorant'ta da olmaya başladı. Sizce neden yeni işlemci, şu an alamam başka çözümler lazım. Belki düzelir diye dün format attım ama sorun hâla devam ediyor, bilen olursa lütfen yardım etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rainbow özelinde konuşmak gerekirse sistem gereksinimleri noktasında hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak değişen pek bir şey yok dolayısıyla söylediğin düşüşün sebebinin donanım gücü yetersizliğinden kaynaklıyor olması biraz uzak bir ihtimal gibi geldi. Belki termal olarak aşırı ısınmayla ilgili bir sorun bile yaşıyor olabilirsin, bilemeyiz. Sistem elinin altındaysa, sana zahmet sorun yaşadığın vakit MSI Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini gösteren bir veya birkaç tane SS yollama şansın var mı? Sonuçta soruna alternatif çözüm önerisi sağlayabilmemiz için somut teknik detaylar lazım.

Anakartın nedir? OC yapabilirsin.
a320 s2h maalesef
Rainbow özelinde konuşmak gerekirse sistem gereksinimleri noktasında hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak değişen pek bir şey yok dolayısıyla söylediğin düşüşün sebebinin donanım gücü yetersizliğinden kaynaklıyor olması biraz uzak bir ihtimal gibi geldi. Belki termal olarak aşırı ısınmayla ilgili bir sorun bile yaşıyor olabilirsin, bilemeyiz. Sistem elinin altındaysa, sana zahmet sorun yaşadığın vakit MSI Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini gösteren bir veya birkaç tane SS yollama şansın var mı? Sonuçta soruna alternatif çözüm önerisi sağlayabilmemiz için somut teknik detaylar lazım.
a320 s2h maalesef
after burner yükleyip atıcam dostum

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    144,8 KB · Görüntüleme: 42

Dosya Ekleri

• rainbowsız.png
    rainbowsız.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 47

Technopat Haberler

Geri
Yukarı