R3 2200G ve R7 240 Performansı Nasıldır?

Anakart: ASROCK B450M-HDV R4.0
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz
Ekran Kartı: Sapphire RX 570 Pulse OC
SSD: Crucial BX500 120GB
PSU+Kasa: Aerocool CS1101 500W

Toplamda 2735 TL tutuyor. Kısılacak bir yönü kalmadı sistemin. Ekran kartının yanında gelen oyunları (toplam değeri 450 TL) satarak toplam maliyeti indirebilirsin. Sistemde sanırım tek düşük kalan parça depolama. Şimdilik 120 GB SSD ile idare edip daha sonradan HDD veya SSD alabilirseniz muhteşem olur.
Çok teşekkür ederim emek verip ugrasmissiniz. Eski bilgisayarimin HDD si var 500gb onu kullanabilirim dimi?

Bu sistemi de alabilirsiniz, 150TL daha ucuz ve kasası daha iyi. Anakartı B350M yaparsanız (50TL farkla) daha iyi olur geleceğe yatırım açısından.
Kasa iyi olmasına iyi de içerisindeki PSU problem olabilir. Kullanılan bileşenler belli değil. Sıkıntı çıkarma potansiyeli yüksek bir PSU. Tek fan, RX 570 için zayıf kalmaz mı? Testlerine bakmak lazım. Ayrıca Adata'nın o model SSD'siyle forumda birçok problem yaşayan insan vardı. Normalde ben de sisteme o SSD'yi koyacaktım. Ancak sorunlu bir seri olduğunu görünce tercihimi BX500'den yana kullandım.

Benden tavsiye şu şekilde olacak:
Mevcut fiyatlarda 2200G al,
Anakartı da min B450 olsun böyle m.2 destekli 4 RAM slotlu,
16 GB (2x8) RAM al,
Yanına AData nın xpg (ya da xgp) 256 GB okuma yazması 2000/1200 Mbps m.2 SSD al,
Şekil bir kasa ve min 500W 80+bronze PSU al,
Ardından elinde para kalırsa tut harcama, kalmazsa da sağlık olsun birikir illa ki 🙂 bu sistemle ekran kartı olmadan bir miktar idare edebilirsin ki "bence" RX Vega 8 dahili grafik birimi 750ti'den daha iyi RX 550-560 ile de kafa kafaya yarışıyor 😅
Bu sebeple bu şekilde bir şey tercih edebilirsiniz, karar sizin.
Ayrıca, R5 2600 işlemcisinde dahili grafik birimi yok, AMD işlemcilerde dahili ekran kartı olan işlemcilerin sonunda "G" ibaresi bulunuyor, buna dikkat edin alırken.
Saygılarımla...

Kasa iyi olmasına iyi de içerisindeki PSU problem olabilir. Kullanılan bileşenler belli değil. Sıkıntı çıkarma potansiyeli yüksek bir PSU. Tek fan, RX 570 için zayıf kalmaz mı? Testlerine bakmak lazım. Ayrıca Adata'nın o model SSD'siyle forumda birçok problem yaşayan insan vardı. Normalde ben de sisteme o SSD'yi koyacaktım. Ancak sorunlu bir seri olduğunu görünce tercihimi BX500'den yana kullandım.
O SSD bende de var hocam. Kasa için de sizin önerdiğinizde galiba Aerocool VX 500 var, Dark ile arada çok kalite farkı olduğunu sanmam. Ancak kasa ile arada devasa kalite ve özellik farkı var. Yine de içiniz rahat etmezse Dark Sentinel+Aerocool VX+ 500 alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı