R3 3100 APU olarak kullanılabilir mi?

OnlyGroovy

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Technopat Forum'da.
Merhabalar, elimde 3500-5000 arası bir bütçe var. Bu bütçeye 1050 Ti almak isterdim çünkü çok beğendiğim bir kart ama stok kalmadığı için alamıyorum. Bu nedenle şu anlık kendimi idare etmek için bir APU sistem toplamaya karar verdim. YouTube Türkiye'de APU sistem hakkında çok nadir video çekenler olmuş. Bende kafama takılan sorları burada sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

1.Ryzen 3 3100 alırsam APU olarak kullanabilir miyim?
2.Ryzen'in üretmiş olduğu APU işlemcilerden alsam ekran kartı takabilir miyim? (1050 Ti)
3.APU sistem olacağı için 300 wolt yeterli olacaktır ama ileride ekran artı takviyesi yapacağım için 500 veya 650 walt alsam bir sıkıntı çıkar mı?
4.ileride ekran kartı da alacağım için elimde bütçemin kalması amacıyla tek slot 8 GB RAM alsam yeterli kalır mı?

Arkadaşlar sorularım bu kadardı bu arada fazla yeni nesil oyun oynamayı düşünmüyorum. Max CS Valorant falan oynarım. Teşekkürler.

Sonunda "g" yazan işlemciler APU olarak kullanılabilir.
G= Gaming.

Ekran kartı takabilirsin sorun olmaz.

300 wolt yerine 500- 600 wolt al daha iyi işine yarar ( zaten ucuz)

8 GB RAM yeni nesil oyunlarda zorlanıyor ama 2018 ve gerisindeki oyunların çoğunda zorlanmaz.

Merhabalar, elimde 3500-5000 arası bir bütçe var. Bu bütçeye 1050 Ti almak isterdim çünkü çok beğendiğim bir kart ama stok kalmadığı için alamıyorum. Bu nedenle şu anlık kendimi idare etmek için bir APU sistem toplamaya karar verdim. YouTube Türkiye'de APU sistem hakkında çok nadir video çekenler olmuş. Bende kafama takılan sorları burada sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

1.Ryzen 3 3100 alırsam APU olarak kullanabilir miyim?
2.Ryzen'in üretmiş olduğu APU işlemcilerden alsam ekran kartı takabilir miyim? (1050 Ti)
3.APU sistem olacağı için 300 wolt yeterli olacaktır ama ileride ekran artı takviyesi yapacağım için 500 veya 650 walt alsam bir sıkıntı çıkar mı?
4.ileride ekran kartı da alacağım için elimde bütçemin kalması amacıyla tek slot 8 GB RAM alsam yeterli kalır mı?

Arkadaşlar sorularım bu kadardı bu arada fazla yeni nesil oyun oynamayı düşünmüyorum. Max CS Valorant falan oynarım. Teşekkürler.

1 APU yoktur.
2 takarsınız.
3 sorun olmaz.
4 daha sonra takabilirsin, ama taktıktan sonra FPS artacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı