R3 3100 RX 5600 XT Linux & Windows Dual Boot

Günlük kullanım ve tasarım için. Ekstra olarak SSD alacak olsam kaç GB işimi görür? 120GB sadece Linux için alsam yeterli gelir mi peki?
Kendinize sormanız lazım bu soruyu. Dualboot kullanacağınız için oyunların Windows'ta olacağını varsayıyorum. Programlar için Linux'a 40-50GB alan verebilirsiniz. Şu anki SSD'nizde ne kadar boş alan var?

Kendinize sormanız lazım bu soruyu. Dualboot kullanacağınız için oyunların Windows'ta olacağını varsayıyorum. Programlar için Linux'a 40-50GB alan verebilirsiniz. Şu anki SSD'nizde ne kadar boş alan var?
120GB SSD var. 65GB boş alanı var.
500GB HDD var. 85GB boş alanı var.

@GNU or NOT Teşekkür ederim. Kubuntu kuracağım galiba. Krita kullanıyorum, Kdenlive'a da göz atacağım. Ayrıca 120GB SSD' ye sahibim ve sadece Windows yüklü. Yaklaşık olarak 60 GB boş bir alan bulunduruyor. Uygun mudur acaba?
Harddisk varsa oraya kurmanı öneririm, 60GB'ın sıkıntı yaratacağını pek sanmam ama uygulamalarla birlikte şişebilir.

Anladım. Onu kendime göre şekillendiririm o halde. Peki işletim sistem seçimini nasıl yapacağım?
Galiba BIOS' dan seçmem gerekiyormuş her seferinde.
Her bilgisayarı açtığında böyle bir menü karşına çıkacak ve girmek istediğin işletim sistemini seçeceksin. Bu arada unutma Linux'u kurarken Windows'un yanına kur seçeneğini tikle. :)
Linux-Mint-Windows-10-dual-boot-screen.jpg

Her bilgisayarı açtığında böyle bir menü karşına çıkacak ve girmek istediğin işletim sistemini seçeceksin. Bu arada unutma Linux'u kurarken Windows'un yanına kur seçeneğini tikle. :)
Eki Görüntüle 742581
REFIND gibi boot managerlar ile bu menü güzelleştirilebiilyor.

REFIND gibi boot managerlar ile bu menü güzelleştirilebiilyor.
10 saniyede geçiyoruz zaten menüyü. Bence pek gerek yok gibi. Ama yine de teşekkürler bilgi için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı