R3 3100 sistem FPS değerleri

turkues

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
1 Ay oldu sanırım bir PC aldım. Sistemimin özellikleri şunlar:
AMD R3 3100
XFX RX 5500 XT 4 GB.
8 GB Corsair 3000MHz
Adata 480 GB SU630.
Gamepower kasa+PSU

Bu ekran kartı ve işlemci ile internetteki testlerde GTA 5 Apex Legends Fortnite gibi oyunlarda 80 FPS üstü alıyordu. Ancak bende öyle olmuyor. Apex'te 60 FPS altı alıyorum genellikle, GTA 5'te yine 60'dan aşağı 48 54 FPS'lerde geziniyor. Fortnite'ta ise 55 FPS falan. (Apex dışında 2 oyun Very High ve Epic)

60 FPS GELİYOR ARADA BİR ANCAK 60 DA DA TAM AKICI DEĞİL.

Ancak internette bu oyunlardaki FPS'ler 80'den aşağı zor düşüyor düşmüyor bile. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Ayrıca ekstra olarak fan sesi de azıcık geliyor ama beni tilt ediyor. Fan hızını nasıl ayarlayabilirim?

Fanlar kasa fanıysa büyük ihtimal molex bağlantı tipine sahiptir. Bu durumda RPM için hiç bir şey yapamazsınız. Lyrinx’in dediği gibi olabilir ya da güç ayarlarını yapmayı unutmuş olabilirsiniz.

Merhabalar.
1 Ay oldu sanırım bir PC aldım. Sistemimin özellikleri şunlar:
AMD R3 3100.
XFX RX 5500 XT 4 GB.
8 GB Corsair 3000MHz.
Adata 480 GB'su630.
Gamepower kasa+PSU.

Bu ekran kartı ve işlemci ile internetteki testlerde GTA 5 Apex Legends Fortnite gibi oyunlarda 80 FPS üstü alıyordu. Ancak bende öyle olmuyor. Apex'te 60 FPS altı alıyorum genellikle, GTA 5'te yine 60'dan aşağı 48 54 FPS'lerde geziniyor. Fortnite'ta ise 55 FPS falan. (Apex dışında 2 oyun Very High ve Epic)

60 FPS geliyor arada bir ancak 60'da da tam akıcı değil.

Ancak internette bu oyunlardaki FPS'ler 80'den aşağı zor düşüyor düşmüyor bile. Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Ayrıca ekstra olarak fan sesi de azıcık geliyor ama beni tilt ediyor. Fan hızını nasıl ayarlayabilirim?

PSU değiştirmeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı