R3 3100 ve GTX 1650 Super için monitör Tavsiyesi

AOC 24" 24G2U5/BK 75Hz 1ms IPS monitör 1100TL'ye kadar düşüyor. Aklımda bu var fakat daha uygun fiyata bu özellikleri alabileceğimin farkındayım ama hangi monitör olabilir onu araştırıyorum.

Fiyatı düşürmek için 1ms yerine 4 veya 5ms olabilir. Ayrıca pivot olmasına gerek yok gibi gibi...
Güncelleme: 60hz ile 75hz arasında fark yok diyenler var. Eğer öyleyse 75hz için ekstra para vermeye gerek yok diye düşünüyorum bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
Merhaba. 60Hz ile 75Hz arasinda fark var ama "Iyi ki 75hz almisim" dedirtecek kadsr degil. En fazla bir arti olabilir, monitoru aldirmaya yetmemeli bence.
Size onerim ise;
Bu modeller.

23 inch (problem değil yeterli boyut)
  • Kontrast Oranı (mnt)1000:1
  • Çözünürlük (max)1920 x 1080
  • Parlaklık (cd/m)250 cd
Bu özellikler iyi mi yani monitör seçimi yaparken neye dikkat etmek gerekiyor bilginiz var mı?

23 inch (problem değil yeterli boyut)
  • Kontrast Oranı (mnt)1000:1
  • Çözünürlük (max)1920 x 1080
  • Parlaklık (cd/m)250 cd
Bu özellikler iyi mi yani neye dikkat etmek gerekiyor bilginiz var mı?
Panel türü önemli. Kaliteli renkler ve yazılımda göz yormaması için IPS öneririm.
sRGB gibi renj gamutlarina da bakabilirsijiz ama bu butcede cok da tin.

Mavi isik filtresi, flicker free, pivot, tilt gibi özelliklere dikkat edebilirsiniz.

Asus markası bana daha sıcak geliyor o yüzden bu model hoşuma gitti. Şu anda kullandığım 4 yıllık laptopumda ASUS olduğundan dolayı olabilir.

Bu monitörle karşılaştıracak olursanız hangisini tercih etmeliyim. (fiyatını göz ardı edecek olursak)

Asus markası bana daha sıcak geliyor o yüzden bu model hoşuma gitti. Şu anda kullandığım 4 yıllık laptopumda ASUS olduğundan dolayı olabilir.

Bu monitörle karşılaştıracak olursanız hangisini tercih etmeliyim. (fiyatını göz ardı edecek olursak)
AOC oyunlarda ms'si daha dusuk oldugundan biraz onde olsa da smart kontrast (karanlik sayfalar acinca parlakligi kisip beyaz sayfalar acinca parlaklihi arttiran akilli bir ozellik) color temp. selection vs. gibi guzel ozelliklerinden ASUS'a da bakabilirsiniz. Bu tarz kullanici dostu ozelliklerini arastirip kullanip kullanmayacaginiza jarar verebilirsiniz.

Bu arafa marka olarak AOC çok iyidir, monitör konusunda isin ehli diyebilecegimiz markalardan.

AOC oyunlarda ms'si daha dusuk oldugundan biraz onde olsa da smart kontrast (karanlik sayfalar acinca parlakligi kisip beyaz sayfalar acinca parlaklihi arttiran akilli bir ozellik) color temp. selection vs. gibi guzel ozelliklerinden ASUS'a da bakabilirsiniz. Bu tarz kullanici dostu ozelliklerini arastirip kullanip kullanmayacaginiza jarar verebilirsiniz.

Bu arafa marka olarak AOC çok iyidir, monitör konusunda isin ehli diyebilecegimiz markalardan.
Asus'un bu modelinde 1ms var, AOC modelindeki 1ms ile farklı mı yoksa karıştırdınız mı?

smart kontrast (karanlik sayfalar acinca parlakligi kisip beyaz sayfalar acinca parlaklihi arttiran akilli bir ozellik) color temp. selection vs.
Bu özellikler ASUS modelinde var olarak anladım muhtemelen benim için daha uygun olacaktır(%99)

Bilgi için teşekkürler.

sistem için minimum 75 hz öneriler çoğu kişi. 60hz için okadar para verme,indirimleri kovala üstüne biraz daha koyup 144 alırsın daha uzun süreler kullanırsın.

Son olarak görüntü almak için Display port mu yoksa HDMI mı kullanmalıyım?
sistem için minimum 75 hz öneriler çoğu kişi. 60hz için okadar para verme,indirimleri kovala üstüne biraz daha koyup 144 alırsın daha uzun süreler kullanırsın.
ASUS'un 144hz modelinde güzel bir indirim yakalayabilirsem kesinlikle düşünebilirim. Diğer türlü 75hz ile 144hz arasıda fiyat farkı benim için biraz fazla

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı