R3 3100 ve GTX 1660 Super darboğaz mı yapıyor?

fatihmercury

Hectopat
Selamlar başlıkta ki kombin bilgisayarımda GTA 5 oyununu orta ve yüksek ayarlarda oynarken FPS düşmesi yaşanıyor Gears5'de sürekli 55-60 arası FPS alırken GTA 5'de bazen 25'e kadar düşüyor FPS değeri. Daha önce başlık açtığımda işlemcinin ekran kartına darboğaz olabileceğini söylediler. Bunu nereden anlayabilirim? Aynı bilgisayarda Gears 5 oynarken aldığım FPS değerleri aşağıya yüklüyorum. 1 ayda sadece 3-4 daha ufak droplar söz konusu oldu. Başka zamanlarda problem olmadı. Aynı zamanda sistemimde masaüstünde sekme geçişlerinde bazen yine donmalar olabiliyor. Onun içinde yaptığım SSD testi sonuçları aşağıda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Dosya Ekleri

• asasdasd.jpg
    asasdasd.jpg
    240,2 KB · Görüntüleme: 100
  • gears 5.png
    gears 5.png
    1 MB · Görüntüleme: 74
  • gta .jpg
    gta .jpg
    362,2 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Harddiskinizin marka model ve sağlık testini atar mısnız? Yoksa SSD'ye mi kuruyorsunuz oyunları?
Bu arada darboğazı çıkarın aklınızdan Olması imkansız gibi bir şey.
Netac n535s 480 gb ssd kullanıyorum sadece oyunlarım da sistemde oraya yüklü
GeForce Experience oyun ayarlarını değiştirmiş olabilir. Oyun ayarlarını düzenleyin derim ben.

Bakacağım teşekkürler

Dosya Ekleri

• asasdasd.jpg
    asasdasd.jpg
    240,2 KB · Görüntüleme: 47
Netac N535S 480 GB SSD kullanıyorum sadece oyunlarım da sistemde oraya yüklü.

1080P Ultra ayarlarda oynuyorsanız GTA 5 FPS değerleri normal gözüküyor. Her girdiğinizde drop mu giriyor? En yüksek sıcaklık değeri kaça kadar çıktı işlemci ve ekran kartı?

1080P Ultra ayarlarda oynuyorsanız GTA 5 FPS değerleri normal gözüküyor. Her girdiğinizde drop mu giriyor? En yüksek sıcaklık değeri kaça kadar çıktı işlemci ve ekran kartı?
65 dereceyi de geçmedi ikisi de her oynadığımda drop ile karşılaşıyorum dakikalarca sürmese de 3-4 dakikada bir drop yaşanıyor 10-15 saniyelik

65 dereceyi de geçmedi ikisi de her oynadığımda drop ile karşılaşıyorum dakikalarca sürmese de 3-4 dakikada bir drop yaşanıyor 10-15 saniyelik
Böyle durumlarda yapacak şeyler kısıtlı oluyor biraz. Sorun donanımsal veya yazılımsal olabiliyor. Ekran kartı driverini silip en güncelini yüklemeyi deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı