R3 3100 ve RX 6600 Forza Horizon 5 donuyor

Murat Koçak

Kilopat
Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
186
Yer
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. aşağıda verdiğim linkte oyundaki donma sorununu anlatabildiğim şekilde anlattım, oyun tamamen oynanmaz halde. bu sorun sistemimdeki bir sıkıntıdan dolayı mı yoksa oyundaki herhangi bir ayardan dolayı mı bu şekilde bilmiyorum. İnceleme videolarında izlediğim kadarıyla işlemcim her ne kadar ekran kartına göre biraz düşük kalsa da testlerde oyunda Extreme ve Ultra ayarlarda hiçbir donma kasma yaşanmaksızın 90-120 FPS arası alıyorlar. Videoyu kaydederken ayarları göstermek amacıyla menüye girdiğimde en aşağıda Ray Tracing özelliğini fark ettim o ayarı kapattıktan sonra biraz daha oynanır oldu fakat devamında aynı şekilde FPS düşüşleri devam etti. Ayrıca bu sorun sadece Forza'da mı yaşanıyor? Diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım fakat belki de bilmediğimden oyunlarda daha düşük performans alıyorum. Sistemim hakkında genel bir test vs. yapıp herhangi bir sorunu var mı yok mu bakabilir miyim?

İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600.
RAM: 1x8 GB 3200 MHz.
Anakart: Gigabyte A320M-H
Windows 10 Pro.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yok hdd yok Ram arkadaşlar gözünüzü seveyim hiç mi bilgisayar kullanmadınız. Videoyu izlemediğinizi varsayarak bişi demeyeceğim.
Videoda inanılmaz derecede fps dropdan ziyade her 2 saniyede takıla takıla ilerliyor. İşlemcide olabilir ekran kartıda olabilir
 
Videoda inanılmaz derecede FPS dropdan ziyade her 2 saniyede takıla takıla ilerliyor.
HDD'ler bu tur guncel oyunlarda yuksek cozunurluklu kaplamalardan dolayi sorun yapabiliyor mekanik ve yavas olduklari icin. Ki bu yuzden ozellikle HDD sorusu sordum cunku ani kamera degisiminde HDD'nin yarattigi gecikme dogal olarak goruntu donmasina sebep olur.
 
HDD'ler bu tur guncel oyunlarda yuksek cozunurluklu kaplamalardan dolayi sorun yapabiliyor mekanik ve yavas olduklari icin. Ki bu yuzden ozellikle HDD sorusu sordum cunku ani kamera degisiminde HDD'nin yarattigi gecikme dogal olarak goruntu donmasina sebep olur.

Evet hocam zaten modern oyunların hepsi SSD istiyor.
Yalnız bir şey diyeceğim arkadaşın işlemcisiyle ekran kartının arasında ki sınıf farkına bakar mısın? O ekran kartını o işlemci o kadar besleyemez. Çocuk tüm grafikleri fullemiş. Darboğazdan ilerleyemiyor. FPS düşmesi işi benden sorulur çok tecrübe ettim ben.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok HDD yok RAM arkadaşlar gözünüzü seveyim hiç mi bilgisayar kullanmadınız. Videoyu izlemediğinizi varsayarak bir şey demeyeceğim.
Videoda inanılmaz derecede FPS dropdan ziyade her 2 saniyede takıla takıla ilerliyor. İşlemcide olabilir ekran kartıda olabilir.

Hocam dener misin 8 GB RAM extrem ayarlarda oyun nasıl oynanıyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı