R3 3100 ve1650S sistemde FPS düşmesi

spekülatör

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
91
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Donanım:
Ryzen 3 3100
MSI GTX 1650 Super Gaming X 4 GB
Corsair 8 GB 3000 MHz RAM
Gigabyte B450M S2H ANAKART
500GB HDD
James Donkey 120GB SSD

Merhabalar arkadaşlar istisnasız neredeyse her oyunda az da olsa FPS düşmesi yiyorum. Far Cry 5'e başladım. Sistem yetmesine rağmen hala kasma ve FPS düşmesi sorunları ile karşılaşıyorum. 8 GB RAM yetmiyor mu HDD'mi sıkıntılı. Ekran kartı mı arızalı çözemedim. Oyun oynamak zehir oldu bana. Yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız.png
 
James Donkey SSD'ler sorunlu olabiliyor. Eğer oyun SSD'ye kuruluysa bu sorunu yaşamanız doğal. Eğer oyun HDD'ye kurulu ise HDD'nin yavaşlığından dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

James Donkey SSD'ler sorunlu olabiliyor. Eğer oyun SSD'ye kuruluysa bu sorunu yaşamanız doğal. Eğer oyun HDD'ye kurulu ise HDD'nin yavaşlığından dolayı bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Oyunum HDD'ye kurulu. Denetim Masası'ndan HDD'ye bakınca kullanım 0 olarak gözüküyor. RAM ise 7GB'a yakın kullanımda.
 
FC5'in orijinal sürümünde HDD/SSD fark etmeksizin az da olsa kronik takılma problemleri (özellikle bazen yerdeki paraları veya mühimmatı E tuşu ile almaya etkileşime soktuğun an veya durup duruken hareket halindeyken beklenmeyen saliselik stutterlar gibi) olduğu gerçek, fakat GPU kullanımının biraz düşük olması dikkatimi çekti. RAM 8GB 1080p'de o oyunda yeterli fakat ama en önemli soru, RAM'ler 2x4 3000 MHz+ hızında çalışıyor mu? Eğer ki 1x8 ise isterse 3600 MHz hızında çalışsın o RAM, tek kanal bellekten Intel/AMD fark etmeksizin bir cacık olmaz, özellikle bu durum FC5 ve FC5 gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda çok daha hissedilir ve fark edilebilir bir boyutta olabilmekte.
 
FC5'in orijinal sürümünde HDD/SSD fark etmeksizin az da olsa kronik takılma problemleri (özellikle bazen yerdeki paraları veya mühimmatı E tuşu ile almaya etkileşime soktuğun an veya durup duruken hareket halindeyken beklenmeyen saliselik stutterlar gibi) olduğu gerçek, fakat GPU kullanımının biraz düşük olması dikkatimi çekti. RAM 8 GB 1080P'de o oyunda yeterli fakat ama en önemli soru, RAM'ler 2x4 3000 MHz+ hızında çalışıyor mu? Eğer ki 1x8 ise isterse 3600 MHz hızında çalışsın o RAM, tek kanal bellekten Intel/AMD fark etmeksizin bir cacık olmaz, özellikle bu durum FC5 ve FC5 gibi işlemciye yük bindiren oyunlarda çok daha hissedilir ve fark edilebilir bir boyutta olabilmekte.

RAM'im 1×8 3000 MHz Single kullanıyorum. Ama anlamadığım leauge of Legends olsun, Minecraft olsun, Batman oyunları olsun hepsinde yine drop giriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı