R3 3200G mi yoksa R5 3400G mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
3200 TL
Benim hatırladığım taş çatlasın arada 20 FPS oynuyor. Bazı oyunlarda 30 alıyorsa 4350G, 3400G 35 falan alır.

benim gösterdiğim PSU'da sertifika yok ama yüzde 79 veriyor diye biliyorum.
Mesele +80 sertifika mı? Hocam sizi yanlış tanıdığımı düşünüyorum. Güç kaynakları sertifikaya göre değerlendirilmez bunu öğrendiğinizi sanıyordum ve evet üst seviye demek doğru olur.

Benim hatırladığım taş çatlasın arada 20 FPS oynuyor. Bazı oyunlarda 30 alıyorsa 4350G, 3400G 35 falan alır.
İşte 5/35'den 15/105 oranına geliyor hocam, aşağı yukarı aynı oranlar yani.
3400G daha uzun götürür ama 3200G de götürür.
Sanırım almışken R5 alacağım, eğer multi-thread gerektirecek bir durum olursa R3 3200G çok daha geride kalıyor.

Ryzen 3 3200G 1069TL

Pioneer 240GB APS SL3N 266TL (Kendim kullanıyorum teyp markası olmasına rağmen hatasız temiz hızları falan bad sector durumları tertemiz.)

Msi A320M A-Pro veya 5TL fazla verip A320 PRO VD-PLUS alabilirsiniz

Aerocool 400W VX Serisi 280TL.

Compusa Bilgisayar Kasası :179TL (daha ucuzları var fakat bu biraz daha iyi iş görür gibi yorumlar olumlu derece.)

3200MHz 8GB DDR4 Lexar bellek : 300TL

Toplam ederi: 2.529TL biliyorum yüksek alınır mı alınabilir gibi. Ayrıca R5 3400G almanıza gerek yoktur. R3 3200G uzun ömürlüdür bu sistem 10 sene bile dayanır fakat SSD'ler dayanır mı bilmiyorum onların o kadar ömrü var mıydı ya? Bu arada kullandığım SSD'yi koydum aşırı kaliteli hatasız Pioneer zaten kaliteli, fiyatlar aşırı uçmuş uzun ömür işine laf edebilen olabilir şimdi fakat nasıl Pentium 4 sistemler 15 sene dayanıyorsa bu da dayanır oyun oynanmayacakmış, millet oyun yönelik bakıyor ki ona göre şu kadar yıl idare eder diyor yanlış.

Not: Kesin alınmalı demiyorum, daha iyileri toplanabilir. Ama siz siz olun, R3 alacağım diyorsanız B450M kullanın daha gelişmiş teknolojiler vs. fazlalıklar vardır öneririm, ayrıca R5 3400G daha güçlü ama sıfır fiyatı çok pahalı malum fiyatlar belli :D, 1500TL etmez ama 1300-1400 olsa alınır.

Mesele +80 sertifika mı? Hocam sizi yanlış tanıdığımı düşünüyorum. Güç kaynakları sertifikaya göre değerlendirilmez bunu öğrendiğinizi sanıyordum ve evet üst seviye demek doğru olur.

Ya her neyse belgeye bağlı değil kalite. İçinde kullanılan malzemeler belgede yazmıyor.
Biliyorum yani. Gelin orta yolu bulalım. Tamam sizin PSU'yu aldık, parayı boş ver saldım ben tartışmaktan bıktım ulen. SSD ve RAM olarak da benim dediklerimi aldık mı, aldık. Sonra 4350G yapıştırdık tamamdır. 3400G'de olur he şimdi bunu da dert edersin sen. Kasa senin kasa olsun.
Ne oldu, koy bakalım.

Ryzen 3 3200G 1069TL

Pioneer 240GB APS SL3N 266TL (Kendim kullanıyorum teyp markası olmasına rağmen hatasız temiz hızları falan bad sector durumları tertemiz.)

Compusa Bilgisayar Kasası :179TL (daha ucuzları var fakat bu biraz daha iyi iş görür gibi yorumlar olumlu derece.)

Toplam ederi: 2.529TL biliyorum yüksek alınır mı alınabilir gibi. Ayrıca R5 3400G almanıza gerek yoktur. R3 3200G uzun ömürlüdür bu sistem 10 sene bile dayanır fakat SSD'ler dayanır mı bilmiyorum onların o kadar ömrü var mıydı ya? Bu arada kullandığım SSD'yi koydum aşırı kaliteli hatasız Pioneer zaten kaliteli, fiyatlar aşırı uçmuş uzun ömür işine laf edebilen olabilir şimdi fakat nasıl Pentium 4 sistemler 15 sene dayanıyorsa bu da dayanır oyun oynanmayacakmış, millet oyun yönelik bakıyor ki ona göre şu kadar yıl idare eder diyor yanlış.

Not: Kesin alınmalı demiyorum, daha iyileri toplanabilir.
Hocam arkadaşın bütçesi 3.2K bence almışken en kalitesini almalı. :)

Ya her neyse belgeye bağlı değil kalite. İçinde kullanılan malzemeler belgede yazmıyor.
Biliyorum yani. Gelin orta yolu bulalım. Tamam sizin PSU'yu aldık, parayı boş ver saldım ben tartışmaktan bıktım ulen. SSD ve RAM olarak da benim dediklerimi aldık mı, aldık. Sonra 4350G yapıştırdık tamamdır. 3400G'de olur he şimdi bunu da dert edersin sen. Kasa senin kasa olsun.
Ne oldu, koy bakalım.
Bana uyar gelin bulalım. Anakart, SSD, işlemci ve RAM sizden olsun. Diğerleri benden. Sırf uzatmamak için yazıyorum ve sizi seviyorum. 😍
İçinde kullanılan malzemeler belgede yazmıyor.
Hocam, neyse...

Ryzen 3 3200G 1069TL

Not: Kesin alınmalı demiyorum, daha iyileri toplanabilir. Ama siz siz olun, R3 alacağım diyorsanız B450M kullanın daha gelişmiş teknolojiler vs. fazlalıklar vardır öneririm, ayrıca R5 3400G daha güçlü ama sıfır fiyatı çok pahalı malum fiyatlar belli :D, 1500TL etmez ama 1300-1400 olsa alınır.
Gayet iyi duruyor hocam, teşekkürler. Bu arada neden B450 istediniz ki, daha güçlü olduğunu biliyorum ama teknolojik özellikleri bilmiyorum?
Hocam arkadaşın bütçesi 3.2K bence almışken en kalitesini almalı. :)
Valla hocam hala aradayım bir karar veremedim. 2500'e almak var, 500 fark verip 3000'e almak var. Ama aynı zamanda acil durumlarda daha çok işe yarıyor. Çoklu çekirdek işine hiç ihtiyacım olmayacağını bilsem direk R3 alacağım da düşündürüyor yine.

Diğerleri benden.

Şu sözden neler çıkacağını anlayabiliyorum.
Alın;
Ya da;
Bu da benden olsun bir bak istersen hani o PSU çok iyi ya.
O PSU'nun bir üstü versiyonu budur, bunla RTX 2070 falan besliyorlar kalitesini sen anla.
Besliyorlar derken yani bu PSU'ya güvenip RTX 2070 emanet ediyorlar.

A320 çipset ile B450 çipset arasında sıradan kullanıcıyı ilgilendiren tek fark OC olabilir evet ancak anakart üreticileri A320 çipsetli anakart üretirken genel anlamda kullanılan tüm parçalardan kırpıyorlar. İşlemci güç beslemelerinin sayısıyla birlikte kalitesi azalıyor, soğutma blokları küçülüyor, ses kartı, Ethernet kartı düşük seviye modellerle değiştirilebiliyor gibi gibi. Üzerindeki bobinler bile daha ucuza kaçılıyor olabilir. Sonuçta A320 alan bir adam üst düzey işlemci takmaz ve bütçesi az olduğundan olabilecek en ucuz anakartı üretmeye çalışır üretici.

Kısaca özetlemek gerekirse B450 anakartlarda bir sürü parça daha kaliteli üst model olmaktadır, ses şeyinden tut her şeyine kadar farklılardır, ve overclock yapmaya izin verilen bir anakarttır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı