R3 3200G sistem bir anda kasmaya başladı

FurkanRa

Hectopat
Katılım
23 Nisan 2021
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB Single Channel 3200MHz
Ekran kartı
Yok (APU)
Anakart
Asrock A320M-HDV R4.0
İşlemci
Amd Ryzen 3 3200G with Radeon Vega Graphics
Dediğim gibi bir anda oldu. Bugün arkadaşlarımla Valorant oynarken önce 3-4 saniyeliğine monitörümden görüntü gidip geri geldi.
İlk önce bir şey olmaz kablo temas etmemiştir falan dedim ama oyundan çıkınca olanlar olmaya başladı. Arka plandaki hareketli wallpaperim kasmaya başladı. Oyunlara girememeye başladım vesaire.
2 dakika kadar sonra hiçbir oyuna giremez oldum. Bazı oyunlar DX hatası veriyor (güncel değil diye) ama DX 12'yim. Bazı (girebildiğim) oyunlarda da, en fazla 10 FPS alabildim. Faremi ekranda gezdirirken kastığını, hatta şu an bunları yazarken bile kastığını hissedebiliyorum.
Windows Update'lerimi hiç aksatmam, haftada 1 kere güncellemeleri kontrol eder, varsa güncellemeleri yaparım. Ayda 1 kere flanda virüs ve tehdit koruması kullanarak virüs var mı yok mu diye bakarım.

Konuyla ilgili en az 5 video seyretmişimdir. Bir sürü makale okudum. Hiçbirinden fayda alamadım. Belki farklı bir şeyler yazarsınız da, o düzeltebilir diye düşündüm.
Formata mecbur kalmak istemiyorum açıkçası. Ama atmazsan düzelceğini sanmıyorum gibi bir cevap alacak olursam, atacağım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
 
@Ed1tH bir program aracılığıyla videoları da izleyerek sildim ve güvenli mod üzerinden geri yükledim. Önce bir değişiklik olmadı ama kendi kendine kapanıp açıldıktan sonra düzeldi gibime geldi. Sonradan bir sorunu çıkar mı?
 

Geri
Yukarı