R3 3300X ve RX 5600 XT vs R3 3300X ve GTX 1660S

Gerçekten her şey ekran kartı mı/çok çok mu önemli? 1660 Super'de yetmez mi? Belki en fazla sadece anakartı S2H'dan aynı şekilde Pro4 yapabilirim ya da sadece Kingston 3000MHz CL15 RAM alabilirim. İkisi de 60-70TL daha fazlaya geliyor. Daha fazlasına bütçem yok. Şimdi 1 mi 2 mi?

Fazla ödemenize gerek yok. İki sistem de sizi uzun yıllar götürecektir. 1660 Super tüm oyunları Ultra'da çok rahat oynatabilecek bir kart daha fazla masrafa cidden lüzum yok. İçinize hangisi siniyorsa onu alın iki sistem de üzmez.

Hocam birinci sistemde forumu bir süredir takip ediyorum kronik sorunlu parça görmedim. Anakart ve RAM değiştirebilirsiniz. Ekran kartı önemlidir. 5600 XT, RTX 2060'ı geçebilen bir kart. İkinci sistemdeki SSD daha iyi diyecek lafım yok.

Fazla ödemenize gerek yok. İki sistem de sizi uzun yıllar götürecektir. 1660 Super tüm oyunları Ultra'da çok rahat oynatabilecek bir kart daha fazla masrafa cidden lüzum yok. İçinize hangisi siniyorsa onu alın iki sistem de üzmez.
Hocam böyle demekle bana yardımcı olmuyorsunuz, daha çok arada kalıyorum...😀 Siz olsanız ne yapardınız? 1. sistem normal kaliteli/herkesin işini çok güzel görecek parçalar ve çok güçlü ekran kartına sahip, 2. sistem ise daha lükse giren(örn: Samsung SSD) parçalara sahip fakat ekran kartı "bir alt model". 🤔🤔🤔 Bu arada sistemde deli gibi oyun oynamayacağım, üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım bu sene, şu an zaten ingilizce kursuna gidiyorum, üstüne okullar açılınca dershaneye de gideceğim. Yani çok da vaktim olmayacak. Fırsat buldukça gireceğim. Sizce hangisi daha iyi idare eder? Normal kullanımda kasa veya SSD sorun çıkarır mı ya da diğer sistemin ekran kartı üzer mi?

Hocam birinci sistemde forumu bir süredir takip ediyorum kronik sorunlu parça görmedim. Anakart ve RAM değiştirebilirsiniz. Ekran kartı önemlidir. 5600 XT, RTX 2060'ı geçebilen bir kart. İkinci sistemdeki SSD daha iyi diyecek lafım yok.
Ya anakart ya RAM. İkisine birden bütçem yetmiyor. Hangisi normal kullanımda daha fazla fark yaratır? İhtimali az ama hangi RAM'i alırsam alayım 3200MHz'e OC yapmaya çalışacağım, daha önce hiç yapmadım, çok merak ediyorum, bozmaktan korkuyorum sadece...

Hocam böyle demekle bana yardımcı olmuyorsunuz, daha çok arada kalıyorum...😀 Siz olsanız ne yapardınız? 1. sistem normal kaliteli/herkesin işini çok güzel görecek parçalar ve çok güçlü ekran kartına sahip, 2. sistem ise daha lükse giren(örneğin: Samsung SSD) parçalara sahip fakat ekran kartı "bir alt model". 🤔🤔🤔 Bu arada sistemde deli gibi oyun oynamayacağım, üniversite sınavına hazırlanmaya başlayacağım bu sene, şu an zaten İngilizce kursuna gidiyorum, üstüne okullar açılınca dershaneye de gideceğim. Yani çok da vaktim olmayacak. Fırsat buldukça gireceğim. Sizce hangisi daha iyi idare eder? Normal kullanımda kasa veya SSD sorun çıkarır mı ya da diğer sistemin ekran kartı üzer mi?

Sizi ikilemde bırakmamak için kesin konusacağım. İlk olarak sırf RGB istiyorsunuz diye o güç kaynağı alınmaz ciddi ses sorunları var kesinlikle başınızı ağırıtır. Eğer şansınız varsa SSD'yi 2.sistemdeki SSD modelini seçip 1. sistemi alın. Ekran kartı arasında ciddi bir fark var. Anakart için ek masrafa gerek yok. Bütçeniz varsa RAM'leri de Corsair veya Kingston seçebilirsiniz.

Hocam madem bu kadar arada kaldınız. Anakartı ve RAM'i değiştirip 1 numarayı alın. Oyunların tadını çıkarın. Hayırlı olsun.

Ya anakart ya RAM. İkisine birden bütçem yetmiyor. Hangisi normal kullanımda daha fazla fark yaratır? İhtimali az ama hangi RAM'i alırsam alayım 3200MHz'e OC yapmaya çalışacağım, daha önce hiç yapmadım, çok merak ediyorum, bozmaktan korkuyorum sadece...

Ayrıca 3000MHz ile 3200MHz arasında bir fark yok denecek kadar az uğraşmayın bile.

Sizi ikilemde bırakmamak için kesin konusacağım. İlk olarak sırf RGB istiyorsunuz diye o güç kaynağı alınmaz ciddi ses sorunları var kesinlikle başınızı ağırıtır. Eğer şansınız varsa SSD'yi 2.sistemdeki SSD modelini seçip 1. sistemi alın. Ekran kartı arasında ciddi bir fark var. Anakart için ek masrafa gerek yok. Bütçeniz varsa RAM'leri de Corsair veya Kingston seçebilirsiniz.
İki asada da PSU kapağı açık, diğer seçenek High Power.
SSD'yi değiştiremem, çok pahalı oluyor.
RAM değiştirebilirim, CL15 ama gerek var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı