R3 4100 - GTX 1650S sistemde oyunlarda FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 11

kdrfthoz

Hectopat
RAM
GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 3200MHz CL15 1.2V x2
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 500 GB SNV2S/500G 3500MB/s 2100Mb/s
Ekran kartı
Biostar GTX 1650S
Anakart
Biostar B450MH
İşlemci
R3 4100
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle vaktinizi aldığım için kusura bakmayın. GameGaraj'dan yeni bir PC topladım. Her oyunda güzel bir performans alırken şu oyunlarda drop sorunları yaşıyorum. Öncelikle PUBG de özellikle uçaktan atlarken çok drop giriyor. Daha sonrasında Fortnite oyununda nadirde olsa drop yiyorum. Bu oyunlar dışında bir sorun yok. Yaşadığım drop saniyelerce değil milisaniyeler içinde olmasına rağmen rahatsızlık veriyor. İki oyundada ayarlarım 1080p medium grafik ayarları. PUBG de iki DirectX modunuda denedin sorunum çözülmedi. Aynı şekilde fortnitedada denedim sonuç yine aynı. Ayrıca PC'yi hem disk testine hem FurMark testine soktum. Parçalarda sorun çıkmadı.

PUBG çıktığı günden beri öyle bir oyun, sistemle alakalı değil. Uçaktan atlarken, haritaların belli belirsiz bazı kısımlarında FPS kayıpları yaşanıyor. Fortnite hiç oynamadım, ancak bu tarz kalabalık oyunlarda böyle sorunlar yaşanabiliyor. Yüksek sistem gereksinimi olan çevrimdışı oyunlarda sorun yaşamıyorsan çok dert edecek bir şey yok. PUBG için önerim, DirectX 11 modunda, kenar yumuşatma ve doku yüksek diğer her şey en düşükte olacak şekilde oynaman. Dropları kesmez ancak ideal ayarlar bunlar.

Son düzenleme:
İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda? Chipset sürücüsü yüklü mü?

D.O.C.P. Kapatmayı, kapalıysa açmayı denediniz mi?

Evet yüklü. Sıcaklıklar normal. Bizzat kontrol ettim. GPU sıcaklığı ortalama 65 civarında. CPU sıcaklığı ortalama 50 55 derece civarında.Bu arada D.O.C.P nedir?

PUBG çıktığı günden beri öyle bir oyun, sistemle alakalı değil. Uçaktan atlarken, haritaların belli belirsiz bazı kısımlarında FPS kayıpları yaşanıyor. Fortnite hiç oynamadım, ancak bu tarz kalabalık oyunlarda böyle sorunlar yaşanabiliyor. Yüksek sistem gereksinimi olan çevrimdışı oyunlarda sorun yaşamıyorsan çok dert edecek bir şey yok. PUBG için önerim, DirektX 11 modunda, kenar yumuşatma ve doku yüksek diğer her şey en düşükte olacak şekilde oynaman. Dropları kesmez ancak ideal ayarlar bunlar.
Anladım teşekkür ederim.Diğer oyunlarda sorun yok zaten.Msfs,RDR2 ve FH5 te sorun yaşamadım.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda? Chipset sürücüsü yüklü mü?

D.O.C.P. kapatmayı, kapalıysa açmayı denediniz mi?
Evet açık.Şimdi baktımda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı