R5 1400 GTX 1070 Düşük Performans

Ali Kerem Yeğin

Hectopat
Sistem özellikleri:
R5 1400
Asus turbo GTX 1070
Asus prime b350m-a anakart
Hyperx fury 8gb 2400mhz ram
1 TB harddisk
120 GB SSD
Sahip olduğum en yüksek grafikli oyun olduğu için GTA üzerinden benchmark testi yaptım. Gördüğüm bütün ayarları fulledim. After burnerda ekran kartı kullanımı benchmarkın başlarında maximum %97'ye kadar çıktı ama kısa süreliğine.Ortalama 94-80 arasıydı.Şehir içine girildiği zaman %90'ı geçemedi. FPS'im de maksimum 60, minimum 35, ortalama 45 idi.
Mcafee Livesafe üyeliğim var 3 senelik hediye edilmişti.

Sistemimde darboğaz var mı? Var ise hangi parçayı değiştirmeliyim?Sistemimde sorun var mı ?
@GCN

3dmark'da firestrike testini ve sistemin detaylı özellikleri:
1559836318315.png
anakart.PNG
caches.PNG
işlemci.PNG
ram.PNG
spd.PNG
3dmark test.PNG

@GCN

Dosya Ekleri

• ekran kartı.PNG
    ekran kartı.PNG
    155,1 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ali Kerem Yeğin İşlemciyi abartmadan 3.70 veya en fazla 3.80GHz'e O.C edersen hem tek hem de çok çekirdek performansında %10-20 civarı artış olur. FPS'ye azıcık etki eder ama 3.70GHz bence ideal. Fazla voltaj da gerektirmez, fazla da ısınmaz tatlı tatlı kullanırsın.
Söyledikleriniz @Firehorse MK IIn söyledikleri ile çelişiyor hocam. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında fakat bu tartışmaya açıklık getirmek için bir soru sordum.
Yok çelişmiyor. Onun demek istediği özetle: GPU kullanımında düşme yoksa darboğaz yoktur. Öyle de zaten.
Onun dedikleri bu mesaj ile (#44) desteklendiğinde 1.nesil Ryzen işlemcilerin özeti ortaya çıkıyor.
Her şeyi geçelim, konu sahibi kapı gibi video ile delillendirmiş. Canlı canlı izlediğinde sorun olmadığı bariz ortada. O yüzden lafı uzatmaya gerek yok. 2x8GB bellek alır keyfine bakar.
Ekran kartina nazaren ram frekansi ve islemci cok zayif kalmis. Normal bence bu fos degerlerini alman. Tavsiyem islemcini yukseltmen. R5 2500 yeterlidir. Yanina bide 8 gb ram taktinmi ates eder o sistem. Iyi gunler :)
2500 nedir ya 4 çekirdekli bı işlemciyi neden?öneriyorsun R5 2600 gibi 6 çekirdek ve 980tlye bulunabilen bı işlemci varken.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı