R5 1400 Overclock ve Soğutması Nasıl Olmalı?

150101

Kilopat
Makaleler
5
1. Sorum: R5 ile gelen 1400 kendi fanı ile güvenilir sıcaklıkta ne kadar OC yapılabilir?
2. Sorum: Biraz cahil bir soru olacak ama bütün PC yi biraz olsa bile soğutacak bir fan takılabilir mi?
3. Sorum: Ben ilk masaüstü bilgisayarımı toplayacağım için çok bilgim yok ancak aklımda R5 1400 ile başlayıp bi RX 460 almak daha sonra (4-5 sene sonra) RX 480 almak ve işlemciyi hiç değiştirmemek. Nasıl bir fikir? Saçma mı?

Teknolojiyi hafife alma bence. 4 5 sene sonra ne 480 kalır ne 1080. :) OC sağlıklı bulmuyorum, tavsiyede etmiyorum. Ha ben yapıcam illa diyorsan tavisyem stok fanla yapma, alırsın 240mm sıvı soğutma yanında 2 tane fan da alırsın, bazı modellerde sıvı soğutmanın fanları çok dandik oluyor yüksek rpm ve ses yapabiliyor. (Seidon120v var ordan tecrübeyle sabit.) Bütçen nedir?

Aslında tam bir bütçem yok ama 4000 TL ye kadar çıkabiliyor. Ben ilk olarak G4560 alıp daha sonra bi R3 leri bekleyeceğim. Konuyu aslında biraz gereksiz açtım. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı