R5 1400 ve RX 580 Sisteme Görüntü Gelmiyor

KeremKuyu

Kilopat
  • AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz - 3.4GHz 8MB 65W 14nm İşlemci
  • ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-02 80PLUS 650W KIRMIZI FANLI MidT ATX KASA
  • Corsair 240GB Force LE SSD Disk CSSD-F240GBLEB 2.5",560-530MB/s,Sata 3
  • Sapphire Pulse RX580 8 GB Ekran kartı
  • CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram
  • 1 TB HDD
  • İşletim sistemim: Windows 10 Pro
Merhaba Technopat Ailesi, Dün bir konu açmıştım fakat çözümünü hala bulamadım sorunumu ayrıntılı bir şekilde tekrar yazayım.

Bilgisayarımı 1 senedir kullanıyorum fakat böyle bir problemle 4 gün önce karşılaştım. 4 gün önce dışarıdan eve geldiğimde bilgisayarın güç tuşuna bastığımda bilgisayarın fanlarının normal bir şekilde çalışıyor fakat bilgisayarın monitöründe turuncu ışık ve klavye fare'ye elektrik gitmediğini fark ettim internet'te küçük araştırmalar ile bilgisayarın güç kablosunun çekilip 1 dakika güç tuşuna basılı tutup çektiğimde tekrardan taktığımda çalıştığını fark ettim açıldıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştım hiç bir sorun olmadan yeniden başladı ve aralıksız 6-7 saat bilgisayar açık kaldıktan sonra normal bir şekilde bilgisayarı kapatıp uyudum.

Ertesi gün eve geldiğimde aynı sorunu bir kez daha yaşadım bu sefer kablo çekip 1 dakika basma olayı beni sonuca ulaştırmadı RAM'i söküp öyle denedim soket değiştirdim falan rastgele çalıştırmayı başardım fakat aynı sorunu bugün de yaşıyorum fakat bu sefer sabah 2 den beri uğraş içerisindeyim lakin sonuca ulaşamadım. Tek tek yaptıklarımı sayayım.

RAM'i 4 farklı sokete çıkarıp taktım olmadı.
PSU'dan ana karta giden kabloyu çıkarıp 1 dakika güç tuşuna basılı tuttum olmadı.
Ekran kartını çıkarıp taktım olmadı.
Farklı odaya götürüp farklı priz denedim olmadı.
Farklı RAM denedim olmadı.
SSD Hard Disk çıkarıp taktım olmadı.

En sonunda akşam 7'de teknik servise götürdüm teknik servisteki personel ana karta yazılım atılması lazım gibi bir cümle kurdu 125 TL istedi fakat sorunun ana kartta da olup olmadığını da söyledi farklı bir sebebi de olabileceğini belirtti.

Yardımlarınızı bekliyorum cevaplarınıza direk cevap vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı