R5 1500X sistemde 32 GB RAM gerekli performansı vermiyor

Console.log

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Dün 32 GB RAM taktım bilgisayarıma, BIOS'tan ayarlarını vesaire gerçekleştirdim. Bilgisayarda herhangi bir etkisi olmadı gibi geliyor. Genel olarak iş amaçlı kullanıyorum bilgisayarımı, Adobe After Effects, Photoshop, Illustrator bu ve benzeri programlar kullanıyorum.

Ekran kartım: GTX 1060 Aero ITX 6 GB 192bit.
İşlemci: Ryzen 5 1500X.
RAM: Corsair 32 GB 3200MHz.
Bellek: 120 + 240 SSD + 1TB HDD.

RAM'leri yeni taktıktan sonra bir format gerekir mi? Atmamda bir fayda dokunur mu? Bunun dışında sistemimde değişiklik önerebileceğiniz parçalar bulunuyor mu?

Program içerisinde anlık Render alıyorum mesala Full ayarlarda kasması normal mi? Programa 29GB yüklüyorum, geri kalanını sisteme bırakıyorum.

Program içerisinde anlık Render alıyorum mesala Full ayarlarda kasması normal mi? Programa 29GB yüklüyorum, geri kalanını sisteme bırakıyorum.

Hocam render konusunda tecrübem arada bir handbrake kullanmaktan öte değil, ama anlık render kalitesinin sistem çok güçlü değil ise 1/4 seçildiğini biliyorum. Bahsettiğin kasma istersen 64GB RAM tak yine geçmeyecek, renderı alan parçayı güçlendirirsen (işlemci veya ekran kartı) oradaki kasmayı giderirsin. RAM kapasitesinin artması performansı yükseltmez, kapasitenin yetersiz kalması düşürür.

Hocam render konusunda tecrübem arada bir handbrake kullanmaktan öte değil, ama anlık render kalitesinin sistem çok güçlü değil ise 1/4 seçildiğini biliyorum. Bahsettiğin kasma istersen 64GB RAM tak yine geçmeyecek, renderı alan parçayı güçlendirirsen (işlemci veya ekran kartı) oradaki kasmayı giderirsin. RAM kapasitesinin artması performansı yükseltmez, kapasitenin yetersiz kalması düşürür.
İşlemci olarak şu anda RYZEN 5 5600G düşünüyorum o konuda fikriniz nedir?

İşlemci olarak şu anda RYZEN 5 5600G düşünüyorum o konuda fikriniz nedir?

Hocam renderı hangi parça ile aldığınıza bağlı, eğer işlemci ile alıyorsanız çok ciddi bir performans artışı yaşarsınız. Anakartınız 300 serisi ise onu da yenilemeniz gerekecek. Eğer böyle bir karar verirseniz şu anda uygun fiyata düşmüş, iş görecek bir anakartın indirim konusunu bırakıyorum. (Eğer alırsanız aldığınızda iletişime geçip bios güncellenmesini rica etmelisiniz, veya gelince 1500x'i takıp kendiniz güncellersiniz)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı